Switch to full style
Post a reply

BR218-moje kompz...

19 Sep 2012, 15:16

Ugodan dan. B:B
Igrom slučaja na poklon su mi donjeli dvije lokomotive, nije da se bunim ;)
ali, te lokomotive su izvan moje DB domene i nisam siguran što i kako vuku za sobom.
Bilo bi zgodno ako se nekom da poigrati pa predložite kompoziciju za koju mislite da bi te lokomotive vukle prugica
po mogućnosti ROCO-PIKO modeli.

1. Baureihe 185.5 RTS 574-1
Image

2. Baureihe 1216 CARGOSERV
Image

Fala ljudovi

Re: BR218-moje kompz...

19 Sep 2012, 19:15

Da ti malo pomognem „poguglao“ sam i evo rezultata:

Rail Traction Company Spa
Željezničko poduzeće „ Rail Traction Company Spa“ je osnovano u veljači 2000 u traktu liberalizacije šinskog prijevoza u Italiji i Europi. Glavno djelovanje je logistika na tzv. Brenner-osovini, (prijelaz izmedju Italije i Austrije), gdje je ponuđen kombinirani prijevoz. RTC je sa sjedištem u Bozen-u te Veronom kao operativnim centrom, zastupljen ne samo u talijanskim, već i u europskim željezničkim čvorištima.
Prema fotografijama koje se mogu vidjeti u Internetu, RTC vuče uglavnom kontejnerske, ali i mješane teretne vlakove.

CARGO SERV je 2001 godine osnovan kao kćerka-firma austrijskih čeličana Voest-Alpine Stahl. Firma nudi kompletna logistička rješenja i vuču tzv. kompletnih vlakova (svi vagoni istog tipa i namjene).
Prema fotografijama koje se mogu vidjeti u Internetu, CargoServ ne vuče kontejnerske vlakove, ali zato vlakove za prijevoz rasutih tereta (Eas), zatvorene tipa Habbins i sl.
Dakle, i PIKO i Roco imaju sasvim lijep izbor potrebnih vagona, a ostale vizualne informacije pružiti će ti Google.
Dobru zabavu!

19 Sep 2012, 19:28

jedan off topic,
mogli bi napraviti neku temu(npr. moguće kompozicije) i tamo pisati o određenim kompozicijama B:B

19 Sep 2012, 19:37

nickname25 wrote:jedan off topic,
mogli bi napraviti neku temu(npr. moguće kompozicije) i tamo pisati o određenim kompozicijama B:B

Kreni :B

19 Sep 2012, 20:38

Da ti malo pomognem „poguglao“ sam i evo rezultata:

Rail Traction Company Spa
Željezničko poduzeće „ Rail Traction Company Spa“ je osnovano u veljači 2000 u traktu liberalizacije šinskog prijevoza u Italiji i Europi. Glavno djelovanje je logistika na tzv. Brenner-osovini, (prijelaz izmedju Italije i Austrije), gdje je ponuđen kombinirani prijevoz. RTC je sa sjedištem u Bozen-u te Veronom kao operativnim centrom, zastupljen ne samo u talijanskim, već i u europskim željezničkim čvorištima.
Prema fotografijama koje se mogu vidjeti u Internetu, RTC vuče uglavnom kontejnerske, ali i mješane teretne vlakove.

Što bi se moglo staviti pod miješani teret, tj kakvi vagoni jer nisam ljubitelj kontejnerskih vagona. Može li se recimo složiti neka kombinacija s 4-osovinskim cisternama?

CARGO SERV je 2001 godine osnovan kao kćerka-firma austrijskih čeličana Voest-Alpine Stahl. Firma nudi kompletna logistička rješenja i vuču tzv. kompletnih vlakova (svi vagoni istog tipa i namjene).
Prema fotografijama koje se mogu vidjeti u Internetu, CargoServ ne vuče kontejnerske vlakove, ali zato vlakove za prijevoz rasutih tereta (Eas), zatvorene tipa Habbins i sl.
Dakle, i PIKO i Roco imaju sasvim lijep izbor potrebnih vagona, a ostale vizualne informacije pružiti će ti Google.
Dobru zabavu!

Za ovu lokomotivu ću vjerojatno uzeti vagone za rasute terete makar sam primijetio da je ROCO izdao paket od tri "tarpaulinca" s natpisom LOGserv, vjerojatno ista kompanija.

Zasad je još sve samo u planu, ako još netko ima ideju mislim da se može vrlo lako nadovezat na ideje koje je je ponudio kolega Zelse.

20 Sep 2012, 19:34

Buduci da slike govore vise od stotinu rijeci, evo ti par inspiracija!

Image

Image

Image
Post a reply