piccolo wrote:
Upao sam u temu kad je vec malo odmakla. (na zalost). Narocito me odusevilo kad sam procitao o jetkanju, za koje znam da se svatko (netko prije netko malo kasnije) moze nauciti. No i tu je potrebna sirokogrudna suradnja izmedju pojedinaca. Ne moze jedan covjek imati znanja o svemu a jos manje potrebnog materijala za samogradnju (mislim tu na mini glodalice, mini tokarske strojeve itd, itd) Napomenut cu kako svakodnevno pratim dogadjaje na jednom svedskom forumu u temi "samogradnja u mesingu". Vjerujte da
. A evo nam sad prilike da nam H0amater pojasni sve to i na domacem jeziku.
Što se tiće jedkanja, moram još jednom ponoviti. Ja samo stvaram ideje u Corel Draw, a jedkanice mi izradjuje profesionalna firma. Mogao bi i sam pokušati, što i jesam hehe, ali je ispalo....uaaauu.....nikako.
Gradnja makete ili modela je projekat. A na projektu ne smeš gubiti vremena sa radovima, koji drugi rade bolje. Kod jedkanja problem su materiali, pogotovo filmovi za jedkanje, pravi čas i prave kemikalije i još dosta toga, što ti ubija motiv, da bi nešto napravio. Za vikend ču objaviti par simpl nacrta i konačni rad, kako nešto napraviti sa photo etchom. Ali neka ga izrade oni, koji su to učili. Ja kod ovog hobija uvijek hvatam krivine. Zašto bi nešto radio, kad znam, da mogu to jeftinije negdje dobiti. Ima tu još nekih finta, kojih kod kuće ne možeš napraviti osim ako si majstor tog zanata i imaš pravi alat.
piccolo wrote:
Spomenuto je kako ovaj forum nije svratiste "brojaca zakovica". Ja smatram da su bas ti najzasluzniji za preljepe diorame, makete, predivne modele u samogradnji. Uvjeren sam da ce se mnogi sloziti u tome.
To sam napisao ja, a nisam mislio one, što su napravili diorame, makete lili modele, nego ..... one druge. A tvoja maketa će biti isto super, zato možeš brojati.
piccolo wrote:
...a jesam se raspisao, sorry
Ništa sorry, forum je namenjen pisanju. Inaće bi to bila GALERIJA.
Sorry, i ja sam se raspisao.