Pozdrav svima još jednom!
Nisam zaboravio ovaj forum nego sam imao neka ogranićenja kao novi član u slanju fotografija. Nisam htio, da bi moje slike izgledale kao poštanske marke, zato sam sačekao majstore admine, da su riješili ovaj problem.
U tom periodu (zadnjih deset dana) bio sam i zauzet sa preradom još jedne naše lokomotive serije 541, koja je baš ovih dana izašla iz naše firme. Htio sam biti ažuran, pa sam zbog toga odmah uradio i model.
Mislim da će model RailAd izbaciti na tržište negdje prvom polovinom iduće godine.
Nije još završen, jer moram srediti još neke dekale. Ali boju sam pogodio u piku, zbog nje sam morao kupiti i vrećicu ovih piškota. Nije to neki EPP, jer su Kraš napolitanke još uvijek zakon; pa i to nije EPP.
Evo prave lokomotive i modela.
Attachment:
manner.jpg [ 122.8 KiB | Viewed 4737 times ]
Foto: Facebook> RailAd Werbeloks
A ovo je moj model
Attachment:
541-001manner.jpg [ 248.25 KiB | Viewed 4737 times ]
Ovih dana dolazi na naše tržište iz ACME-ja i popularni "moped." Mogao bi biti interesantan i za vas, pogotovo za one sa „riječke pruge“.
Ja sam ga već naručio sa ciljem, da napravim duplikat u resinu i obojim u crveno. Tako ču stvarno završiti cijelu seriju slovenačkih elektro lokomotiva od početka do danas. ACME ima nekih grešaka, na koje već vodimo razpravu na drugom hrvatskom forumu, a oglasili su se i dečki sa njemačkih foruma o greškama na bodyu.
Šta da kažem, kupiću ga ionako je 2,5mm previsok zbog postolja. Rekao sam već, da je kod mene tolerancija 1mm na lokomotivu i tehnički bi i ACME mogao riješiti ovaj problem. Ali u pitanju su pare i serijska proizvodnja. Pa ipak su samo modeli.
Attachment:
acme60241d.jpg [ 223.52 KiB | Viewed 4737 times ]
Foto: Naumann-Online.de
U nekoliko narednih postova ću održati još malu školu o photo etchu, koju sam na početku več obećao a i neki kolegi sa foruma izrazili su interes.
Nečem pričati, (bar ne ja - jer ne znam), kako jedkati kod kuće, pokušaću vas informirati, kako napraviti nacrt u corel draw, da bi mogli oni, koji su majstori tog posla, napraviti iz vašeg crteža lokomotivu, koja če biti unikatna, iz mesinga, i to za male pare.