Switch to full style
Post a reply

pyriel - Nameless

18 Apr 2012, 17:01

Budući da su se nakon dužeg stajanja neke stvari konačno maknule s crne točke, da i ja napokon otvorim temu s izradom jedne za sad bezimene makete.

Sve je počelo određivanjem dimenzija i shemom budućeg roštilja
Image

Standardna dimenzija špera je 1440 x 1220mm. Koristit će se debljina od 10 mm. Izrađena je shema rezanja dijelova roštilja.
Image

Raspitivanjem ukolo ispostavilo se da je najjeftiniji šper u Pevecu za 140 kn po komadu. Kupljena su dva komada.
Image

Početak rada. Svi dijelovi piljeni su kod kuće ubodnom pilom. Roštilj zauzima cijelu sobu, pa je preko noći dignut da ne smeta.
Image

Roštilj i gornja ploča
Image

Re: pyriel - Nameless

18 Apr 2012, 17:01

Roštilj je završen. Nanašanje ljepila i spajanje. Svojevrstan trenutak istine - da li je dobro mjereno / rezano / spajano, a ispasti će...
Image

Savršeno! (Doduše, bilo je potrebno malo šmirglanja zbog drhtavih ruku pri piljenju...)
Image

Provizorno je postavljena pruga (za test buke)
Image

U procesu skupljanja materijala promijenio se i konačni plan tračnica
Image

Početak priprema za ugradnju kontrolne ploče
Image

18 Apr 2012, 17:02

Izbušena rupa za ladicu
Image

Pripreme za ladicu kompletne
Image

Ladica ugrađena
Image

Maketa je konačno stala na sve svoje noge. Moram napomenuti da je namjerno napravljena viša nego što je potrebno, radi lakšeg pristupa kablovima. Nakon postavljanja trase noge se režu za cca 20 cm
Image

Radi se aktivno na nacrtu za kontrolnu ploču, dimenzija A3
Image

21 Apr 2012, 09:37

kako ovako sve brzo ide, u par postova maketa polugotova, ;-)

21 Apr 2012, 09:38

A ono, ja sam čisto zadovoljan... 2 dana prije Nove godine sam počeo piliti šper ako se ne varam :)

21 Apr 2012, 09:39

Isto nekak i ja oko nove godine, srećom ima u boga dana.

21 Apr 2012, 09:39

...je i ja je gledam i divim se. Hux-flux, temelj za maketu gotov a nisi rekao niti kex. Ma divota....sve novo, drvo mirise, hmmm

21 Apr 2012, 09:40

Radovi se nastavljaju na moj rođendan. (Po principu neki režu tortu - neki režu žice :D )
Čak je i ženica prionula da se slavljenik ne muči previše...
Image

Po prvi puta potpuno složena buduća pruga (s funkcionalnom ladicom za kontrolnu ploču) :)
Image

Image

21 Apr 2012, 09:41

Sretan Ti rockas. Divna Ti je zenica - hoce pomoci. Moja je pak "prstompokazateljteoreticarka" sa doktoratom.
Ma skoro da Ti zavidim. Maketlin ljepo napreduje a vjerojatno cemo uskoro gledati i neki filmic probne voznje
Image

21 Apr 2012, 09:41

E pa sretan rođendan, blago tebi imaš pomoč, moja kobra samo dojde gleda i ode, ili viče odozgo kaj ti ne misliš spat.
Post a reply