Switch to full style
Post a reply

diorama s Riječke pruge "Žingerlet" - Cisalpino

16 Sep 2012, 18:57

u 590.9km na Riječkoj pruzi, kod Delnica, nalazi se mala kućica uz prugu...tu sam odrastao....sa drvene ograde gledao žutke i litorine...tu je živjeli moji baka i deda...pas Luno...mački Sivko i Žujo...i ostala perad...i opet živje u mjerilu 1:87
osnovne dimenzije diorame N° 2: dužina: 140cm; širina: 55cm; visina: 60cm

Žingerlet mjerilo 1:1

Image

Image

Image

16 Sep 2012, 18:59

Žingerlet mjerilo 1:87

Image

Image

Image

Re: diorama s Riječke pruge "Žingerlet" - Cisalpino

16 Sep 2012, 19:36

Kučicu si super pogodio jedino mi se nekak čini da je prava kuća nekak u sivijoj nijansi-možda zbog sjene.

Nego oču pitat a di su lojtrice na maketi :lol: :lol: :lol:

16 Sep 2012, 19:45

boju kuće sam cca 90% pogodio, ali na fotkama se to baš i ne vidi jer je model slikan pod različitim izvorima svjetlosti od neonke do klasične žarulje, sa sjenama i bez :CUCKO vidiš ljestve na diorami nemam! hm, morat ću ih negdje postaviti! :think:

16 Sep 2012, 19:47

od čega ti je kućica?

16 Sep 2012, 20:03

kućica je od gipsa, prozori od furnira i plastike, krov falletov set za krov!

16 Sep 2012, 20:12

na šperploču cca 30 x 30cm, zaljepio sam kuću, uredio dvorište i vrt, te kasnije ovu mini dioramu ugradio sam na konstrukciju osnovne diorame...

Image

Image

16 Sep 2012, 20:19

cisalpino wrote:kućica je od gipsa, prozori od furnira i plastike, krov falletov set za krov!

predobro si to odradio, svaka čast :text-bravo:

16 Sep 2012, 20:33

zahvaljujem! kada te put nanese starom cestom prema Rijeci, ne možeš da fulaš moju dioramu M 1:1 s koje puca lijep pogled na Delnice!

16 Sep 2012, 20:38

Pomalo ti zavidim na lijepom djetinjstvu, u prirodi i tako blizu pruge /doduše zime su surove, a i kućica se sigurno trese kod prolaska vlaka/
Ja sam kao gradsko dijete mogao samo noću čuti iz daljine vlakove na glavnom kolodvoru....tada su još parnjače fućkale i čuo se poneki
tresak vagona kod ranžiranja. Nažalost već dugo je noćna razina buke u Zg glasnija od mogućih zvukova sa kolodvora.... :B
Post a reply