Damire, hvala na pohvalama, a posebno na informaciji o Jub bojama. Mislim, da je to ono, čemu forum služi - izmjena informacija.
Pa da nastavimo. Kad sam vidio, šta se sve može napraviti od papira, upao sam u stvar i radio kao lud. Poslije hangara u kamenolomu (u pozadini) prešao sam na rekreacioni centar i tamo napravio kiosk (za kebab i piće?), pa onaj šator, koji mi zovemo Arafat, pa suncobrane itd. Nekako mi je uspjevalo do ribnjaka. Tu se opet pokazalo, da ipak treba uložiti i nešto novca, a ne samo rad i snalažljivost . Greška:
Trebao sam uzeti Woodland scenics. Tako sam se zafrkavao nekim bezbojnim lakovima i evo rezultata: nikako ne liči na vodu. Bar mi je tobogan uspio. Usput: na više slika se vide igračke iz Kinder-jaja. Tu je autobus.
Da sam mogao nastaviti svojom papir-gradnjom, morao sam kupiti nekoliko Fallerovih kuča. da su sve kuče u otprilike istom mjerilu, koje nije 1:160. Na slici se vide probno postavljene kučice. Neke su Faller i Kibri, a neke moje (ova sa sivim prizemljem i žutim prvim katom, kao i ona crvena nasuprot nje). Kod kupljenih kuča sam odrezao trotoare, da sam mogao napraviti pločnik u jednom komadu. Sasvim dobro izgleda. A material: pakirna traka, koju obično bacamo i rubnici od kartona. Trau sam prvo prefarbao Revell mat sivom bojom i napola suho rahlo obrisao, da se bolje vidi struktura. Ako je traka crna, izgleda dosta dobro.
Možda još jedan nastavak, a onda idem na 14 dana negde na more bez interneta, bez foruma i čak bez mojih vlakova.