Switch to full style
Post a reply

Kako fotkati modele a da ispadnu dobro

25 Jul 2012, 08:09

Damir wrote:Dajte mi ideju (zadatak) o čemu pisati rado ću i ovdje otvoriti temu. D-)

Dacine i Tvoje Damir (i još nekih članova - da sad sve ovdje ne nabrajam) fotke modela
su stvarno izvrsne
pa evo ideje ....

Re: Kako fotkati modele a da ispadnu dobro

25 Jul 2012, 08:22

Kako idem u školu za fotografa ja mogu pomoć! :mrgreen:

25 Jul 2012, 08:49

Stvarno mislim da bi Kapo bio naj adekvatniji za taj dio posla!
Btw,Kapo me i naučio nekim cakama fotkanja,pa bi bilo možda dobro da on napravi jedan tutorijal o tome kako što
i kako slike hostati sa kompa na photobucket pa sa istoga na forum :B

25 Jul 2012, 09:06

Damir wrote:Stvarno mislim da bi Kapo bio naj adekvatniji za taj dio posla!
Btw,Kapo me i naučio nekim cakama fotkanja,pa bi bilo možda dobro da on napravi jedan tutorijal o tome kako što
i kako slike hostati sa kompa na photobucket pa sa istoga na forum :B

Hostanje je već detaljno objašnjeno, ali tutorial o tome kako fotografirati modele i makete je više nego poželjan. Kapo, navali :B

25 Jul 2012, 09:13

Iskreno, Kapo mi je prvi pao na pamet kao budući profić, ali ti se nudio pa ... :D

25 Jul 2012, 09:30

Vidi ti vraha črnega kako bi mi odmah našao posla :lol:
Drugi tjedan odlazim na ljetovanje, a dok se ja vratim vjerujem da ćeš pronaći nešto za mene... :mrgreen:
Btw,u petak se vidim sa torrenteom :obscene-drinkingcheers:

25 Jul 2012, 09:38

Damir wrote:Vidi ti vraha črnega kako bi mi odmah našao posla :lol:
Drugi tjedan odlazim na ljetovanje, a dok se ja vratim vjerujem da ćeš pronaći nešto za mene... :mrgreen:
Btw,u petak se vidim sa torrenteom :obscene-drinkingcheers:

Pozdravi nam torrentea, puno. Nije da ne možemo sami, ali ti ćeš ipak na :obscene-drinkingcheers: s njim

02 Aug 2012, 09:52

Nije baš opis kako fotkati modele ali je tutorial kako fotkati i napraviti 3D model
A znamo da ima ovdje ima majstora fotografije koji bi nam neke svoje modele mogli pokazati u 3D-u

10 Aug 2012, 15:40

Kad neće profesionalci onda ću ja...

Dakle ovako: Svi mi danas imamo bilo kakav digitalni fotić ili vrhunski mobitel koji ima ugrađen foto-aparat.
I ja sam razbijao glavu kako pofotkati model,a da ispadne kao kod našeg Dace. Na početku mi to nije išlo za rukom,ali kasnije sam
i vidio Dacin DSLR fotić s kojim se naši (divljaci) ne mogu mjeriti pa sam shvatio i zašto... :lol:
Šala-mala znate da ja bez toga ne funkcioniram D-)

Za uspješnu makro fotografiiju modela nije potrebno imati SLR ili DSLR (polu-profi i profi) fotiće,već jednostavno na svome digitalcu
koji može biti i pra-star imate makro mod.
Prvo što trebate učiniti prije nego počnete fotkati je:
- Foto aparat postaviti na stalak ili na neko drugo mjesto gdije se neće tresti prilikom slikanja. (Ovo ne vrijedi za DSLR jer imaju stabilizator slike)
- Uključiti gumb za makro snimak (u obliku cvijeta) dolje slijedi fotka kako to izgleda
- Isključiti blic
- Prostorija u kojoj fotkate mora biti osvijetljena

Image

Ovo je bilo sve u kratkim crtama,a ja se nadam da vam je pomoglo!
Volio bih da nešto pofotkate i postavite ovdije u temu da vidimo kako je ispalo.
Ko se ne prihvati posla i ne pofotka svoje modele zalagat ću se da ga izbace sa foruma :lol: Opet šala,a jesan zeru... :CUCKO

10 Aug 2012, 15:51

:text-goodpost: :text-bravo:
Post a reply