It is currently 18 Jun 2025, 19:54

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
  Previous topic | Next topic 

100 forumskih dana
forum je super cool 22%  22%  [ 8 ]
vrlo dobro al može to još bolje 43%  43%  [ 16 ]
dobro je, dobro 8%  8%  [ 3 ]
tak tak 3%  3%  [ 1 ]
sjedi - jedan 0%  0%  [ 0 ]
svakodnevna razonoda 22%  22%  [ 8 ]
ponekad al ne baš često 0%  0%  [ 0 ]
više cvijeća manje smeća 0%  0%  [ 0 ]
ništa od navedenog 0%  0%  [ 0 ]
ne davi nas sa tim anketama 3%  3%  [ 1 ]
Total votes : 37
Author Message
 Post subject: Re: 100 forumskih dana
PostPosted: 11 Aug 2012, 23:05 

vule wrote:
nešče se nekomu šmaljha i to vraški......

...smajhlamo se vule, smajhlamo. Nis bez smajhlanja. Sigurno da bi vas pozvao sve ali mi je nemoguce, zato slazem listu za prvu grupu. a klopa i cuga - za to se nejte sekirati. Ima ovdje ljepi kafic, restoran, apartmani, ducan - sve pod jednim krovom s pogledom na Atlanski ocean i :gun-toot:

Profile  

PostPosted: 11 Aug 2012, 23:16 

Što reći :think:
Pa evo...

Zapravo, 100 dana je ipak relativno malo.
Ne volim previše statistike, ali kada se pogleda ovo fenomenalno felixovo izvješće :clap: , ipak se može dobiti "šira slika".
Čini mi se da je ipak dosta napravljeno.
Dapače, interesantno je to usporediti sa ostalima u okruženju.
Tada su rezultati još dojmljiviji... :DANCE

Daco dobro kaže. Trebaju nam ideje, prijedlozi, smjernice...
Sve može ići u smjeru u kojem to svi želimo!
Pa gdje ćeš veće sreće, kada je nešto "po tvom"...

Damir wrote:
Ja dajem ovome forumu ocijenu +5,za uspjeh do sada :greetings-wavegreen:

Hvala Damire na visokoj ocjeni, nadam se da ćemo svi uspijeti to opravdati i još podići!
Konkretno, baš si ti ogledni primjer koliko se može, u stvarno kratkom vremenu - napredovati. :B
Tekstovi su ti odlični i veliki mi je gušt čitati ih.

Još samo da kreneš sa tekstova na potkrovlje... :whistle:
:mrgreen:

Damir wrote:
Pa eto zato jer uglavnom oni koji su na forumu MŽ nalaze se i ovdije,a mi smo gledajući EX YU mlao tržište za ovaj hobi i za bilo koji forum vezan za
ovaj naš hobi. U ne tako dalekoj prošlosti bilo je između nekih ljudi i trzavica,nesuglasica ili što već...
Pa zato je i dobro što postoje takva 2 foruma i da si ljudima kojima netko ili nešto s drugoga ne paše,može pisati gdije želi.

Kada bolje razmislim, čini mi se da je ovaj novi forum dobar iz dva razloga.
Prvo, da se razuvjere neke predrasude i krive teze.
Polazeći od sebe, sada mogu svi sa Malih Željeznica vidjeti o čemu volim pisati i čime se bavim.
Neuspješna objašnjavanja tamo su jednostavno objašnjena ovdje sa ovih par tekstova i radova u ovih 100 dana.
Obzirom da je i jedan moderator sa MŽ-a aktivan i ovdje, ( sa Damirom zapravo 2 :lol: ) za zaključiti je da se stvari ipak "kristaliziraju".
Naravno da i ja pratim kao gost MŽ, kao i railserbiu i vlake ...
Dapače, već sam nekoliko puta htio ljudima na MŽ-u pomoći kada vidim da se pate sa nekim problemom oko "žica", međutim nemam status da mogu pisati.
Vjerojatno je još rano, ali bi zapravo bilo "prirodno" da "im se pomogne", jer je Damir odlično istaknuo da smo malo tržište ili mala skupina ljudi,
usko vezana uz naš hobi.
Jedan sitan detalj o mojim namjerama. Inzistirao sam od početka da grupa sa mojim projektima bude "otključana" svima... ;)

Eto, biti ću hrabar i javno ponuditi pomoć ( bez ičega traženog za uzvrat), svima na MŽ-u u elektro dijelu, naravno ako to - znam :oops:
Neka Damir i Thommo nađu "modus" koji bi im bio ok...
Da li seliti upite ovdje, pisati samo odgovore tamo, napraviti zajedničku temu i tu i tamo... kako god!
Meni neće biti teško, a oni neka razmisle.
Možda barem do trenutka dok neće imati nekoga tko će im to moći/željeti aktivno raditi... :DN

Drugi razlog, malo konkurencije uvijek je zdravo. To je dodatna motivacija i podstrek za bolje! :BEE-:
Jedni druge "vučemo" na aktivnost... :geek:

Damir wrote:
Opet apeliram na sve ne-aktivne forumaše: Pa za Boga miloga,bar se predstavite pa sa tim činom razbijte led...
Kad obavimo TU radnju idemo dalje i vjerujte mi,brzo ćete se navući... :lol: train

Živa istina!
Kako da znamo išta o vama, kada nam ništa ne pišete... :(

:B

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 08:12 

H0modelar wrote:

Hvala Damire na visokoj ocjeni, nadam se da ćemo svi uspijeti to opravdati i još podići!
Konkretno, baš si ti ogledni primjer koliko se može, u stvarno kratkom vremenu - napredovati. :B
Tekstovi su ti odlični i veliki mi je gušt čitati ih.

Još samo da kreneš sa tekstova na potkrovlje... :whistle:
:mrgreen:

H0modelar wrote:
Obzirom da je i jedan moderator sa MŽ-a aktivan i ovdje, ( sa Damirom zapravo 2 :lol: )

Zapravo smo trojca :mrgreen: i Brojcile je moderator na MŽ ;)

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 09:22 

Još dvije, meni bitne, stvari.
Prva, sama forma je dosta različita od ostalih pomalo spartanskih forma ostalih foruma - prvenstveno zahvaljujući zinziju
Razne implementacija BBKodova omogućuje puno urednije i preglednije postanje.
Image resizer, preglednost foruma na mobile uređajima .... da sad ne nabrajam ...
Mnogi se forumaši vrlo dobro služe svim tim mogućnostima. Neki još šepaju, al tu smo ako nekome trebaju instrukcije :ugeek:
Naravno da je sadržaj najvažniji, no ako je upakiran kako treba, sve to zajedno je još ljepše.

Druga stvar je, kućna, nekako domaćinska, opuštena atmosfera koja se ovdje razvija među forumašima.
Zato se veselim svaki puta kada vidim da nam na forumu osvane novi post. Pa bio to i oglas :lol:

Možda možemo početi razmišljati i o portalu ...

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 09:45 

U biti ja imam ovakvo poimanje o svakom forumu na kojem sudjelujem:
- Forum i treba da služi za druženje i obiteljsku atmosferu
- Forum nije niti nesmije biti furka za par mjeseci ili godinu-dvije već za cijeli život jednog pristojnog i dobrog modelara
- Na forumima treba izbjegavati svađe i prepucavanja jer nismo mi svi isti i nemamo ista razmišljanja o jednoj te istoj stvari ili temi
- Svaki ulogirani član bi trebao dati sve od sebe da sudjeluje pa makar pisao viceve (samo proste) :lol:

Da ne duljimo.
Ja sam u ovome hobiju 1 god i 8 mjeseci,znači prilično malo naspram nekih drugih članova.
U to kratko razdoblje sam osim virtualno i osobno upoznao jako puno ljudi sa ovog ili onog foruma (mislim na sve forume na kojima sudjelujem).
Odmah sam počeo punim gasom sa sudjelovanjem,ali ne iz tog razloga da nabijam postove već iz čiste zainteresiranosti za hobi.
Malo po malo pohvatao sam konce osim elektronike jer to mi je stvarno teško za shvatiti (mislim na sheme zato imam H0 modelara i Andreja ;) ).Nikada nisam napravio maketu ili dioramu,ali patim od toga da jednom imam približno veliku maketu kao u KŽMZ-u :lol:
Svi znate da sam na početku počeo skupljati sve epohe i uprave,ali prevagnula je Njemačka epoha II i III pa ću se toga i držati.
Ovaj post je počeo ličiti na autobiografiju... :lol:

EH DA: Trpimir me podsjetio da smo na ovome forumu 4 moderatora MŽ i Carllo je ovdje prisutan :gun-toot:

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 13:12 

Damir wrote:
U biti ja imam ovakvo poimanje o svakom forumu na kojem sudjelujem:
- Forum i treba da služi za druženje i obiteljsku atmosferu
- Forum nije niti nesmije biti furka za par mjeseci ili godinu-dvije već za cijeli život jednog pristojnog i dobrog modelara
- Na forumima treba izbjegavati svađe i prepucavanja jer nismo mi svi isti i nemamo ista razmišljanja o jednoj te istoj stvari ili temi
- Svaki ulogirani član bi trebao dati sve od sebe da sudjeluje pa makar pisao viceve (samo proste) :lol:

Da ne duljimo.
Ja sam u ovome hobiju 1 god i 8 mjeseci,znači prilično malo naspram nekih drugih članova.
U to kratko razdoblje sam osim virtualno i osobno upoznao jako puno ljudi sa ovog ili onog foruma (mislim na sve forume na kojima sudjelujem).
Odmah sam počeo punim gasom sa sudjelovanjem,ali ne iz tog razloga da nabijam postove već iz čiste zainteresiranosti za hobi.
Malo po malo pohvatao sam konce osim elektronike jer to mi je stvarno teško za shvatiti (mislim na sheme zato imam H0 modelara i Andreja ;) ).Nikada nisam napravio maketu ili dioramu,ali patim od toga da jednom imam približno veliku maketu kao u KŽMZ-u :lol:
Svi znate da sam na početku počeo skupljati sve epohe i uprave,ali prevagnula je Njemačka epoha II i III pa ću se toga i držati.
Ovaj post je počeo ličiti na autobiografiju... :lol:

EH DA: Trpimir me podsjetio da smo na ovome forumu 4 moderatora MŽ i Carllo je ovdje prisutan :gun-toot:

Previše čitaš Bornine biografije pa te je zelo :gun-toot:
Predloži nešto i ne reklamiraj mi neki drugi forum sa kojeg smo otišli ;)
Ti si meni jako drag član, ali to što ste vi tamo moderatori nije uopće bitno za rad ovog foruma :mrgreen:
Predlažite, pljujte ako treba.Tjerajte nas na bolje alii u ovom topicu ne pišite romane :gun-toot:

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 13:20 

felix wrote:
Još dvije, meni bitne, stvari.
Prva, sama forma je dosta različita od ostalih pomalo spartanskih forma ostalih foruma - prvenstveno zahvaljujući zinziju
Razne implementacija BBKodova omogućuje puno urednije i preglednije postanje.
Image resizer, preglednost foruma na mobile uređajima .... da sad ne nabrajam ...
Mnogi se forumaši vrlo dobro služe svim tim mogućnostima. Neki još šepaju, al tu smo ako nekome trebaju instrukcije :ugeek:
Naravno da je sadržaj najvažniji, no ako je upakiran kako treba, sve to zajedno je još ljepše.

Druga stvar je, kućna, nekako domaćinska, opuštena atmosfera koja se ovdje razvija među forumašima.
Zato se veselim svaki puta kada vidim da nam na forumu osvane novi post. Pa bio to i oglas :lol:

Možda možemo početi razmišljati i o portalu ...

Kao što neki znaju, intenzivno i na moru radim na novom izgledu foruma. Mobilna varijanta je pokrenuta i trenutno se na smartphoneima može lijepo pristupati stranici

Još ga treba doraditi malo.
Portal je trebao biti iznenađenje, ali felix me je izgleda pročitao. Jedini problem kod portala je taj da ga treba uređivati i za njega treba još veći angažman nego za sami forum. :B

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 13:43 

zinzi wrote:
Portal je trebao biti iznenađenje, ali felix me je izgleda pročitao. Jedini problem kod portala je taj da ga treba uređivati i za njega treba još veći angažman nego za sami forum.

Arghhhhh, Sorry, i mene si iznenadio :)
Stvarno nisam imao namjeru pokvariti iznenađenje.

A i naći ćemo vremena

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 14:40 

zinzi wrote:
Previše čitaš Bornine biografije pa te je zelo :gun-toot:

Ima nešto u tome... :lol:
zinzi wrote:
Predloži nešto i ne reklamiraj mi neki drugi forum sa kojeg smo otišli ;)

Apsolutno se ne slažem sa tobom!
Ovdje nema strahovlade, sve teme koje nisu protiv pravila moraju biti -i jesu- dopuštene!
Pa ne može se negirati da Male Željeznice postoje ili da nisu već 5 godina aktivne.
To su činjenice.
Zato i jesu rezultati iza nas u 0,05% njihovog vremena, toliko interesantni :BULBAR
Isto tako, naše pisanje ili ne-pisanje o MŽ-u neće niti povećati niti smanjiti naše ili njihovo članstvo.
Ja sam nekako duboko uvjeren da će svatko sam naći mjesto gdje se osjeća ugodno ili vjerojatno i oba.

Ne, neka svatko tko ne zna još za njih, ode na MŽ i pogleda što ga zanima.
Modelarski gledano, čak nam se i dosta aktivnih tema razlikuje...

Tvoj trud (zinzi) se vidi u kvaliteti forme i prikazu sadržaja.
Sve je to ok, internet je široko i slobodno mjesto za sve.

zinzi wrote:
Ti si meni jako drag član, ali to što ste vi tamo moderatori nije uopće bitno za rad ovog foruma :mrgreen:

Ovdje se ne slažem sa konotacijom drugog dijela.
Baš je ok da moderatori sa MŽ-a pišu i na MV-u.
To pokazuje da je nivo demokracije visok, da nitko nikoga obostrano ne ucjenjuje ni sa čime, jednom riječju - potpuna sloboda.
Čak i nisam vidio da itko pokazuje ikakve "mišiće"... :DN

zinzi wrote:
Predlažite, pljujte ako treba.Tjerajte nas na bolje alii u ovom topicu ne pišite romane :gun-toot:

Baš nikako da se složim sa tobom. :lol:

Ti jesi liberalan B:B , ali stvarno nema potrebe za "pljuvanjima".
Tim više, što si toliko enormno energije i truda uložio od prvog dana da bi ovo postojalo, da jednostavno nije
moguće da bi moglo postojati nešto za "pljuvanje".

Prijedlozi, ideje, sugestije... da - ali pljuvanje - teško... :BLACK-:

I pusti ih, neka pišu i romane, ako su vezani uz ovu temu nekako.
Ja sam pristalica mišljenja da je uvijek dobro reći sve što treba, umjesto da si svatko nešto misli - u pravilu - krivo!
Neka ljudi otvore dušu i kažu što ih i muči...

Profile  

PostPosted: 12 Aug 2012, 14:50 

zinzi wrote:
Kao što neki znaju, intenzivno i na moru radim na novom izgledu foruma. Mobilna varijanta je pokrenuta i trenutno se na smartphoneima može lijepo pristupati stranici

Još ga treba doraditi malo.
Portal je trebao biti iznenađenje, ali felix me je izgleda pročitao. Jedini problem kod portala je taj da ga treba uređivati i za njega treba još veći angažman nego za sami forum. :B

Ma zinzi, da te nema - trebalo bi TE IZMISLITI!

:clap: :clap: :clap:

Eto, mene je :oops:
Ja sam 15 dana bio van foruma, a on kuca i na godišnjem! :BEE-:

Ma ti si :VA

Ako procijeniš da je ipak prerano za portal, tebe će se slušati.
Ti svakako najbolje znaš volumen problema.

Mi ostali samo trebamo "trpati" kvalitetne ili zanimljive teme.
Evo, ide jedna nova moja koja će mnoge zanimati :WR

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour