U jednom neobaveznom razgovoru prije nekog vremena, glavnina ekipe koju ćete vidjeti (Daco, Cis i ja) smo razmišljali da bi išli posjetiti Tauernbahn tjedan iza Uskrsa.
Nezavisno jedan od drugog, „škicali“ smo wetter.at za Obervellach.
Prognoza je bila grozna i nitko nije javno rekao drugome da je gledao, jer je najava bila loša.
No kako je vrijeme odmicalo, ciklona je kasnila, taman toliko da nam ostavi lijepog vremena za subotu.
Sredinom tjedna smo se čuli, i uz smijeh konstatirali da smo istu misao svi imali!
Trebalo je brzo sakupiti odlučnu ekipu.
Thalis i Medo su se odazvali na prvu – bez razmišljanja!
I pripreme su krenule.
Ja sam nakrcao navigaciju sa svim lokacijama za plan A, B i C, Cis je imao službeni vozni red.
Put je bio krasan i nešto iza 10 smo se približavali poznatoj lokaciji.
Tada smo saznali jednu činjenicu, koju je najiskusniji željeznički mačak sa velike udaljenosti odmah naslutio.
Na prvom mostu, kod Penka, vidio je radove na pruzi i pretpostavio da bi mogli danas biti bez prilike za gledati vlakove.
To je stvarno i bilo - skoro tako.
Srećom, ostavili su jedan city shuttle sa 1144 da obavlja reginalni prijevoz, pa smo taj vlak gledali, ako smo dobro izbrojali, ukupno 7 puta.
Prešli smo na plan B, i ovaj puta sa lijepim vremenom pokušali sa skroz drugog brda uhvatiti panorame sva tri mosta.
I tako je to krenulo...
Obzirom da ćemo četvorica stavljati fotke, vjerojatno ćemo se preklapati u događajima.
No možda se pojave i kakvi komentari ispod njih, da vas bolje „uvedemo“ u naš doživljeni super izlet!