It is currently 27 Nov 2024, 23:27

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: SJ-NS-DSB
PostPosted: 19 Apr 2012, 20:47 

He, he, he,...ja skoro pa zaboravio
Brimalm Engineering
Svedski proizvodjac svedskih modela i tu i tamo po koji iz inostranstva. Upravo jednog takovog pikiram pa cu uskoro zapoceti pregovore. Sta bi se moglo reci o navedenoj firmici.? Samo jedno, daju srce i dusu da njihovi modeli budu klasa za sebe (like MicroMetakit). Imao sam prilike vidjeti i to samo vidjeti dakle ne dirati jednu njihovu parnjacu (dakako svedsku). Bez rijeci sam bio onda a bez rijeci sam i danas kad se zabuljim u njihove modele. Jedan mali primjer:
Image
fotka je skinuta sa njihovih stranica

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:47 

Interesantan model (ali i stvarni primjerak u 1:1) koji nema vanjske pogonske cilindre, vec su smjesteni ispod kotla. Rijedak arangemang ali i elegantan
...skoro pa da potpis opet bude puno vazeci. Lokomotiva je Litera A 1001. Foto: Rikard Derving
Image

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:48 

Brimalm modeli se proizvode i u ful DCC, autentican zvuk, 100% exact. Mislim da se mogu kupiti i kao kit pa bi to onda izgledalo ovako
Image

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:48 

"Brimalm modeli se proizvode i u ful DCC, autentican zvuk, 100% exact."
Ispravak navoda: "Brimalm modeli se proizvode u ful DCC, autentican zvuk, 100% exact."

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:50 

ma kako mi samo drago da sam pogodio u "sridu". A u vasem smjehu na racun neiskusnih vozaca volio bi i sudjelovati. Ima ih bisera da umres od smijeha....

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:50 

Brimalm Exlusiv - modeli visoke preciznosti, rucno radjeni, skoro sve od metala, serije sa certifikatom (300 kom). Cijene dosizu i do - malo preko 10000 HRK. DCC, autentican sound, tockovi RP 25, 5 god. garancija na mehanicke djelove.

Brimalm ASJ - modeli visoke preciznosti i visoke kvalitete, vece serije ali najmanje 1000 kom. Modeli sadrze najbolje od razlicitihproizvodnih filozofija. Tockovi RP 25 i NEM standard (po zelji kupca) DCC priprema sa 21 polnim prikljuckom. Zvucnik montiran. Unatoc skoro pa nevjerojatnog detaljiranja cijene prihvatljive 3500-3800 HRK

Modici, ovo nije promocija vec samo info za one koji bi kao slucajno zalutali u te vode.

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:51 

Jutro, dragi kolege. Kavicu ste sigurni vec popili ali natocite si jos jednu. U doljnjem filmicu Vam zelim prikazati lozionu koja se nalazi u svedskom mjestu na cije sam tlo krocio 1966 iz jednog onakovog sinobusa kao sto je u lozioni. Nekóliko godina kasnije pruzila mi se prilika da detaljno razgledam parnjacu skroz na desno u lozioni. Bila je (kak se to vec veli) konzervirana. Danas, puno godina kasnije jos je na svom mjestu te ulazi u vozila danasnjeg kluba entuzijasta. Oni su preuzeli brigu o vozilima i infrastrukturi. Pametan potez sa strane kraljevine. Vozila su i dalje u vlasnistvu kraljevine (SJ) a entuzijasti ih odrzavaju te za nagradu mogu uzivati u njima. Jednostvna milina.
Bili se moglo tako nesto kod nas dogoditi ? Mmmnjjaaaa, mozda, za jedno 111 godina.

[youtube]z5p21k7yUJA[/youtube]

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:52 

Materijal za skoro jos jedan podforum na temu Skandinavija, SJ, itd. Pitam samog sebe, sta sam do sada gledao i radio.? Nadam se samo da ce se jos nekome svidjati...a kako i nebi - zeljeznica je u pitanju.... :D
[youtube]zHlmuIdmBLM[/youtube]

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:53 

Image
Photo by Olle Frykmo

Ne mos vjerovat da je ovaj X-2000 u N-u - i to samogradnja. Nije neko cudo ako covjek zna tko je graditelj - a to je
Olle Frykmo, sveda kojem kroz krvne zile tece N.

Profile  

PostPosted: 19 Apr 2012, 20:53 

uh, skoro pa da zaboravim na moju skandinaviju. Malmbanan, magistrala po kojoj se prevezlo, prevozi se a i jos ce se prevoziti zeljezna ruda. Najvjerojatnije najpoznatija magistrala sjeverne polutke. Link je interesantan i na engleskom je. Sve sto se vidi na tom linku (ili skoro sve) postoji i kao model, najvise zahvaljujuci Rocu...
Swedish Malmbana Visions Page

....uzivajte mi decki, he he he mozda i zarazim nekog od vas sa SJ "Mrvirusom"....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 84 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour