Prvi dio : Gernot
Kad sam prvi puta odgovorio na upit, meni tada još nepoznatog čovjeka iż Salzburga, nisam ni sanjao o tome da je to početak jednog dobrog poznanstva, možda čak i prijateljstva. Gernot je ime gospodina koji me zamolio da mu pregradim i prelakiram nekoliko vagona i dvije lokomotive, što sam i učinio, a kako me je sa brdom slika sa lokalne željeznice u Salzburgu učinio jako znatiželjnim, to sam se odlučio da navedene vagone osobno donesem u Salzburg i po mogućnosti poslikam ne samo željeznicu, već i trolejbuse koje jako volim. Misao mi je bila i da vam predstavim Gernotovu maketu, ali ukazalo se da je Gernot ne samo sakupljac i maketar, već da je do prije godinu dana bio i vrsni modelar koji je izradio stotine modela, što u N-u, H0e ili u H0 mjerilu. Sve to nisam znao dok se nisam našao u njegovoj obiteljskoj kući i dok me nije proveo od podruma do tavana gdje, osim u kuhinji i sobi za dnevni boravak, sve vrvi od vitrina i modela. Nažalost, Gernotov se vid pogoršao i više nije u stanju da sam uradi nove modele, ali prepun je ideja i želja i ja ću mu rado pomoći da ih realizira. U ovom prvom dijelu želim vam pokazati nekoliko fotografija vitrina sa N modelima, (ima ih bar jos jednom toliko), koji su ili pregrađeni i prelakirani, ili od nule građeni, ili samo prelakirani u varijante koje ni jedan od proizvođača nije napravio. Ono što nisam mogao snimiti iż čistih tehničkih razloga, su tri ogromne vitrine sa „Viking” modelima u H0, prepuna vitrina kamiona koje je Gernot sam pregradio ili izgradio, nekoliko vitrina sa vojnim vozilima, te diorame sa salcburškim trolejbusom i vjerna diorama salcburške pivovare Stigl, koje je poklonio klubu čija su vrata otvorena samo ponedjeljkom, dok sam ja proveo u tom lijepom gradu skoro cijeli petak i dobar dio subote. U drugom ću vam dijelu predstaviti Gernotovu H0e maketu, a zasebno forografije sa SLB-a (Salzburger LokalBahn), te moj posjet Klubu modelra u Freilasingu i njihovu maketu, a zatim i posjet Muzeju lokomotiva Freilassing, koji su mnogi vidjeli u prolazu, vozeći se vlakom kraj poznate velike okretaljke u tom mjestu.
Ukoliko želite još više vidjeti o Gernotovoj maketi, kliknite na ovaj link:
http://www.modelytramvaji.websnadno.cz/ ... Stark.htmlVitrineAttachment:
CAM10.JPG [ 109.21 KiB | Viewed 5823 times ]
Attachment:
CAM12.JPG [ 107.88 KiB | Viewed 5823 times ]
Attachment:
CAM13.JPG [ 108.61 KiB | Viewed 5823 times ]
Attachment:
CAM16.JPG [ 84.18 KiB | Viewed 5823 times ]
Attachment:
CAM17.JPG [ 118.6 KiB | Viewed 5823 times ]
Prizori s N modularne maketeAttachment: