Trix Express je radi tih enormno širokih kotača i visokih vijenaca bio jako siguran na tračnicama, teško je bilo izbaciti nešto sa pruge. No zbog toga nije bio kompatibilan sa bilo kojim drugim proizvođačem DC modela, nije se mogao koristiti niti jedan "strani" vagon jer je propadao i iskakao na skretnicama a to važi i za obrnute slučajeve. Prva maketa koju sam vidio u Zagrebu je bila baš sa takovim Trixom, za današnje pojmove je bila smješna no kao klincu negdje 1956 godine je bila OH i AH. Iz svoje prošlosti imam sačuvano nešto pruge i par putničkih vagona koji su za to doba bili jako kvalitetno napravljeni, a to nije čudno ako se zna da ih je napravio Wili Ade, jedan od najboljih poratnih konstruktora! Lokomotive sam davno uspio prodati rijetkom Trixovcu.... LP
zelse wrote:Iz svega što si dosada napavio, zajedno sa ovim Oldtimerom, predlažem Forumu da te imenujemo počasnim Doktorom Željezničko-modelarskih znanosti.
1Borna wrote:Sini, kada ti je rođendan (ili barem imendan) da ti poklonim nešto pruge koju čuvam valjda 50 godina? (vagone čuvam za slijedeće godine....)