Odlučio da započnem ovu tem drugčije. Uvjek se počinje sa modelima koje več imamo ali krenimo sa druge strane. Moja mana su bile, jesu i biče parne lokomotive. Ali nema sreče, da odlučim za nemačke tipove /imam i njih naravno/ nego austrijske. Možda je razlog što nam Austrougaska monarhija bila prijašna država (uf koliko vremena je od tada prošlo
) i nakon raspada svih sledečih država ove parnjače su ostale na našim prugama. Pošto mi godina rodjenja omogučila da ih i u živo doživim to se ucjepilo i neće da izadje. Ali na nesreču te austrijske lokomotive do sada osim skupih maloserijskih proizvodjača nisu interesirale nikoga. Kad samo pomislim koliko pisama i drugog materijala slao sam npr u Roco boli me glava ali tko čeka dočeka tačnije valjda ču dočekati. Roco je naznanio Sud 109 našu JŽ 03.
Koliko mi je poznato je pored Slovenije vozila i po istarskoj pruzi tako, da je interesantna večom broju ljubitelja.
Na žalost do sajma nisu stigli napraviti više od ove slike ali bolje išta nego ništa.
To je model koji če biti u mojoj zbirci . Čim se pojavi neka nova slika ču je dodati.
Nastavak slijedi.
pozz svima