Post a reply

Re: Pod Učkom

16 Dec 2012, 12:14

Otom potom piccolo!
Željko nam je iznio još puno ideja što se tiče samog prostora,a tako i rasvjete.
Kada si u prostoriji sa maketom baš i nije onaj osjećaj da je nebu pod oblake,sve djeluje jako kompaktno i uredno. Fotografija možda drugo kaže,ali treba doći u Mošćeničku D. i pogledati uživo. :DROOL :DREAMY

16 Dec 2012, 12:54

Istovremeno mogu vozit 5 vlakova jer svaki ima svoj zatvoreni krug .Ja sam najviše vozio 8 jer više nemam vlakova .Kad budem isprogramirao neki vozni red onda će biti cela maketa u pogonu .Još ne mogu jer moram staviti pojačala za DC .Sad mi je pruga ,skretnice i signal zauzeća sve na jednom pa šteka kad je jako opterećeno. D-)

16 Dec 2012, 16:49

Velika je sreća kad imaš toliko prostora a znaš sve to izvesti.
To je upravo ono što bih i sam želio napraviti (u N-u nravno :lol: )
Samo treba to znati
Pozitivno sam ljubomoran
još jednom :text-bravo:
i nestrpljivo čekam nastavak priče

I jedno pitanjce
zelko wrote:Istovremeno mogu vozit 5 vlakova jer svaki ima svoj zatvoreni krug .

ti se krugovi negdje sijeku/spajaju ili su to baš potpuno zasebni krugovi?

pa još jedno
zelko wrote:skretnice i signal zauzeća ... )

Vidio sam na jednoj fotki raznih dekodera i ako se ne varam to su Viesmann, Littfinski, ...
koje još koristiši i za koju funkciju?

16 Dec 2012, 21:50

Krugove napravim sa skretnicama tako da se ne mogu međusobno sudariti .Imam ih oko 80 pa nije problem .Pustim ih da kruže bez straha da će se sudariti .
Dekodere od Viesmanna sam prije koristio za skretnice .Na 1 dekoder ide 4 skretnice .
Dekoderi od Littfinskog koristim za zauzeće pruge .On mi pokazuje na ekranu gdje je koji vlak .Na 1 dekoder ide 8 blokova pruga .Svaki blok je odvojen sa plastičnim spojnicama i kabelom povezan na dekoder .To se radi samo na većim maketama radi lakšeg upravljanja .
:auto-swerve:
Ja više ne kupujem dekodere nego mi ih pravi Alen .Puno mi je jeftinije a kvaliteta je ista . :text-bravo:

16 Dec 2012, 22:02

zelko wrote:Krugove napravim sa skretnicama tako da se ne mogu međusobno sudariti .Imam ih oko 80 pa nije problem .Pustim ih da kruže bez straha da će se sudariti .
Dekodere od Viesmanna sam prije koristio za skretnice .Na 1 dekoder ide 4 skretnice .
Dekoderi od Littfinskog koristim za zauzeće pruge .On mi pokazuje na ekranu gdje je koji vlak .Na 1 dekoder ide 8 blokova pruga .Svaki blok je odvojen sa plastičnim spojnicama i kabelom povezan na dekoder .To se radi samo na većim maketama radi lakšeg upravljanja .
:auto-swerve:
Ja više ne kupujem dekodere nego mi ih pravi Alen .Puno mi je jeftinije a kvaliteta je ista . :text-bravo:

Sve isto kao i kod mene osim što će biti oko 40 skretnica i tri kruga. A skretnički su mi decoderi Lenzovi.
Kako rade ovi LDT-ovi? Jesu li pouzdani?

16 Dec 2012, 22:22

Svi dekoderi mi rade bez greške .Jedino mi zna zaštekat motor od skretnice .Neki put ne prebaci skretnicu .
Problem će bit riješen kad stavim pojačalo samo za dekodere skretnice .

18 Feb 2013, 15:01

Image
Image
Image

18 Feb 2013, 19:17

Gips se miješa u mješalici za mort :lol:
Malo loše slike ali napredak je vidljiv :clap: D-)

18 Feb 2013, 19:37

Svaka čast Željko,ali ipak bi za savladavanje tih velikih nadmorskih visina trebalo ovo:

Image

18 Feb 2013, 20:00

Slike su snimane mobitelom :DIS
Od koje je firme ova žičara ? Moram neku žičaru naručit od K+K pa da mi donesu na sajam .
Tommo izvuci ponudu žičara za skijanje :COPY .
Post a reply