Pa da polako završim sa "grubim" radovima. Direktno na gips trava nekako ne paše, pa je trebalo prefarbati podlogu. Velika greška: Tamo gdje treba rasti trava, prefarbao sam zeleno. Pogledajte po prirodi, pa čete vidjeti, da zemlja nije zelena. Što se tiče kamena, radio sam prema uputstvu prijatelja i prvo prebojio najtamnijom sivom bojom, pa onda svetlijom, a na kraju skoro suhom četkom bijelom bojom prešao vrhove. Da je oblik kamena kakav bi trebao biti, bilo bi u redu.
Nakon toga dolazi trava. Kupio sam Nochov posip za travu i njime prekrio zelene površine. E, to nemam dokumentirano, ali taj posip ne valja. Kako mi sunce sije direktno na maketu ta je trava pod utjecajem UV zraka izgubila boju. Ali kako je to samo obojena piljevina, moglo se to popraviti. Nabavio sam piljevinu i obojio je zeleno. Uzeo sam zeleni Dipi pigment i on je postojan i na UV. Greška: Mada je na kraju izgledalo puno bolje, to nije to.
Nisam trebao ni početi piljevinom več odmah izraditi Grasmaster i "zasaditi" onu pravu travu.
I prugu je trebalo nekako "pošodrati", pa sam nabavio pjesak za ptice. Greška:
Pjesak za ptice je pregrub za N. Mislim, da bi u H0 prošlo, ali tu se vidi, da su kamenčiči preveliki. Tu grešku uopče i ne kanim popravljati. Samo sam pjesak malo obojio po sredini između pragova. Puno je bolje i oni koji nisu baš kao vi, stručnjaci za modelarstvo, kažu, da je jako lijepo.
Ako se slažete, idemo polako na detajle.