Prije pomenuto brdo na vrhu ima dva mala poljoprivrednika. Ovaj prvi odgaja krave, a onaj drugi ovce. Imaju i male vrtiče i njivu, koja je napravljena od valkartona za kutije. Jednostavno sam sa komada tog kartona odvojio prvi sloj i tako dobio brazde. Zatim sam premazao ljepilom, posuo piljevinom i prefarbao tamno braon bojom. Silos je isto napravljen od valkartona, samo sitnijeg (embalaža za skuplje flaše). Traktor na njivi još je od papira, kasnije sam napravio drugi od plastike.
Ispod pašnjaka je ranije pomenuta pruga iz rudnika a još niže nisam znao što bi, pa sam napravio kamenolom. Separacije je kupljena (Faller), silos je samogradnja, kao i žuti bager. Ostala mehanizacija i kamioni su uglavnom iz Kinder jaja iznenađenja. Kamione sam samo prefarbao, da su sad jednaki. Kakvi su bili, vidi se na prijašnjoj fotki u donjem desnom uglu. Pored kamenoloma stavio sam pilanu, koja mi se slučajno našla u kutiji (Nijemci tu kutiju zovu Bastelkiste).
Tko ne pita, neče znati, zato pitajte sve što vas zanima. Lakše mi je odgovarati na pitanja, nego browsati po arhivi i od toga praviti priču. A ima toga dosta.
Ipak se još malo nastavlja.