Post a reply

Re: Roco clean u SŽ Hbis

30 Apr 2012, 19:10

Ovo je originalni vagon!!! Roco ga je izradio!
Pogledajte boju ... ja sam pokušao obojat najsličnije ovom vagonu, i po meni je super ispalo! :D

Image
Foto: Wiggum Izvor: Vlaki.info

Ovo je pravi vagon! Iste brojeve nosi moj vagon koji je nekad (kad je došao sa VP ili SP) bio u boji kao Rocov! :mrgreen:

Image

30 Apr 2012, 19:20

Jako dobro Kapo! Čisto i uredno, a što se krovova tiče, to je dovoljno pogledati krovove lokomotiva koji su u principu srebrni, ali već nakon mjesec dana rđavo smeđi ne samo od prljavštine, već i os grafitnog praha koji pada sa klizača pantografa.

Image

Još jedan primjer nekad srebrnog vagona.

30 Apr 2012, 20:33

Kapo6011 wrote:Ovo je originalni vagon!!! Roco ga je izradio!
Pogledajte boju ...

OK, sve to stoji ali ... ja sam skužio da ćeš ti raditi vagon kao što je na slici a ne novi.

Ustvari, ajd mi objasni jednu stvar: ako je na fotografiji pravi vagon prljav ... kako to da i službeni podaci i logo nisu isto prljavi? Nešto mi tu ne "drži vodu"! Upravo zbog ovih službenih djelova na vagonu koji odudaraju od ostatka. Jer ako je nešto prljavo onda je prljavo u cjelosti a ne djelomice :think: .

Ne kažem da nisi u pravu ali ... :eusa-think:

30 Apr 2012, 20:44

Stvarno neznam :oops:
Valjda Slovenci čiste službeni dijo a ostalo puste da im zelena ekipa koja brunda zaprlja! :mrgreen:

30 Apr 2012, 21:40

Mislim da je Kapo u pravu, jer ova slika pokazuje da Slovenci operu sva mjesta gdje se nalaze službene oznake. Ili možda netko misli da su sprejeri toliko uljudni da paze gdje i što pofarbaju?

Image

01 May 2012, 04:27

... i ( ja sam amater) tko je lud sad ovdije?????

01 May 2012, 11:14

NITKO! Nitko nije lud i svi su i u pravu i u krivu! Naucili smo da nam tvornice isporucuju modele u onakovom stanju u kakovom su originali bili u trenutku napustanja tvornicke hale. Tko i gdje vidi vagone u takovom stanju nakon nekoliko mjeseci? Putnicki i motorne garniture su tu i tamo oprani, ali teretni??? Osim toga postoje cijeli setovi boja za postarivanje modela i tamo prevladava rdjavo-crveno-smedja, a to znaci da je odavno uoceno da postoji velika razlika od onog sto lezi u trgovackim policama i sto se kotrlja po tracnicama. Jedini problem je u tome da je Kapo prerano najavio preradu vagona: trebao je napraviti sve i pokazati fotku ROCO vagona, te ovoga kojeg je on prelakirao. Tada bi razlika bila jedva uocljiva i svi bi bili manje razocarani. Medjutim, cak i da je pogrijesio, dozvolite da vam kao stari modelar i maketar, ( i po godinama i po stazu), kazem jednu istinu: bolje je pokusati i ne uspjeti, negoli nista ne napraviti i kritizirati one koji su makar pokusali.

01 May 2012, 12:11

Ne znam zašto bi netko bio razočaran. Vagon je preuređen majstorski. Dekali su prva liga, a boja je pogođena. sve u svemu :text-bravo:

01 May 2012, 13:22

Prekrasan odgovor zelse :clap:

Kapo, sve je jasno od samog početka, svakome tko se malo potrudi shvatiti i tko aktivno pročita temu.

Dapače, prerada ti je više nego uspjela, tako da imaš sa čime biti ponosan! :clap:

Da ti temu ne pretvorim u OT, na drugom mjestu ću se osvrnuti na komentare koje si dobio ;)

01 May 2012, 13:35

Hvala svima na komentarima! :)
Post a reply