It is currently 23 Nov 2024, 19:19

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 116 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: 22 Jan 2014, 20:03 

H0modelar wrote:
To je onda još "veći problem" - ako nisi odlučio što bi.

Ovo što si projektirao je EU stil.
Za USA su tipične kompozicije nekoliko loksi u sprezi sa puuuno vagona, vijugava pruga sa vrlo blagim radiusima,
općenito potpuno drugačija okolina od ovog projektiranog.

Sada bi možda bilo najmudrije sa svime malo stati i pregledati puno MRH i MRR časopisa za USA,
te MIBA i EJ časopisa za EU tematiku.

Nakon što pogledaš puno maketa, veća je šansa da ćeš znati što ti se sviđa.
Tada će se puno lakše krenuti u projektiranje čega god će trebati.

Još jedna odlična varijanta je (ako si u prilici) obići dionicu koja te fascinira,
(ili barem pribaviti brdo fotki), i tada projektirati svoj "mali raj".
To je put kojim je krenuo Cisalpino, pa svi :DROOL u svim njegovim temama koliko je to dobro...

:B

Eto, možda i nisi mislio da će biti tako, a već si mi rješio još jedan problem. :handgestures-thumbup: Dakle, ono što želim i što mi se sviđa je otprilike na tom prvom projektu i sad znam da je to Europa. Novi projekt je pokrenut i to od same NULE. Za Ameriku kakvu bi možda htio imati trebala bi mi kuglana, a ne soba koja mi je na raspolaganju. Pratio sam i što radi Cisalpino i skidam mu kapu uz naklon do poda. Znam da neću krenuti u tom smjeru, jer će moj krajolik proizići iz pruga i trasa kakve želim na maketi, što znači da neće biti inspirirana nekim realnim krajolikom. Uostalom, sad ću polako, pa i savjeti mogu dolaziti po etapama, koje ću prezentirati. Hvala, još jednom. :B

Profile  

PostPosted: 31 Jan 2014, 17:59 

Budite bez brige (kao da se itko brinuo) niste me obeshrabrili i nisam odustao. :teasing-neener:

Dakle, uz vaše savjete, odbacio sam sve planove od ranije i krenuo od nule. Nova površina makete i novi pristup. Vjerujem da sam dobro počeo, jer sam sad krenuo od dvostruke usporedne pruge skroz okolo, tako da odmah imam dva neovisna kruga. Na to ću nadograditi putnički kolodvor, teretni terminal i okretnicu. Bit će to kombinacija dulje vožnje, ali i staničnog manevriranja, jer me oboje jednako fascinira.

I dalje želim mogućnost da mi vlakovi u vožnji mjenjaju smjer, pa ću zato imati dvije povratne petlje, što, nadam se, nije neki nepremostiv problem u elektrici. :roll:

I još nešto. Ideje sa skrivenom stanicom ili čak da jedna petlja bude sakrivena na nekom donjem nivo nije mi primamljiva. Sve što može biti vidljivo bit će, a jedino će tuneli ponešto sakriti.

Danas ili sutra stiže i nacrt na reviziju za lokacijsku dozvolu. :obscene-drinkingcheers: Pivu plaćam kao malo mito za povoljan ishod. :whistle:

Profile  

PostPosted: 31 Jan 2014, 18:49 

To mi se više sviđa šta si sad napisao, jedva ćekam vidjeti nacrt. :clap: Na greškama se uči ali dok su u wintrack-u ne koštaju puno :lol:

Profile  

PostPosted: 01 Feb 2014, 10:23 

Attachment:
N MAKETA v.2.2.tra [19.17 KiB]
Downloaded 383 times
Attachment:
1.jpg
1.jpg [ 91.5 KiB | Viewed 4886 times ]
Polazim od ovoga i očekujem odmah i kritike i savjete. :WR

Profile  

PostPosted: 02 Feb 2014, 11:37 

Attachment:
N MAKETA v.2.2.tra [33.2 KiB]
Downloaded 397 times
Evo nastavka. :BULBAR Radilo se malo i sad nedostaju još dvije povratne petlje (još se mislim kako i gdje) i neka poljoprivreda sa skladištima i utovarom na donjem dijelu. S dva veeelika kruga postigao sam duuuugu vožnju :COW_1 , a i sa okretnicom i kolodvorima sam zadovoljan. Sad vi pucajte :gun-toot: , jer moje oko sigurno ne vidi sve moguće probleme :EL ovog projekta.

Attachments:
4.jpg
4.jpg [ 109.33 KiB | Viewed 4873 times ]
3.jpg
3.jpg [ 100.43 KiB | Viewed 4873 times ]
2.jpg
2.jpg [ 122.71 KiB | Viewed 4873 times ]
 Profile  

PostPosted: 02 Feb 2014, 23:55 

Ovo je već puno bolje! :handgestures-thumbup:

Osim duge tečne vožnje, imaš i puno veće radiuse,
pa će ti kompozicije i u zavoju izgledati lijepo.

Samo makni onaj oštar zavoj ispred okretaljke, i to je već jako dobro.
Razmisli da li ti treba povratna petlja, jer ovako već bez automatike možeš
voziti dvije nezavisne kompozicije, sa mnogo izmjena na kolodvoru.

Poslije, zbog dužine svake trase, računalom ćeš moći voziti i 4 istovremeno...

:BULBAR

Profile  

PostPosted: 04 Feb 2014, 06:56 

Oštar zavoj uklonjen. O povratnim petljama još razmišljam. Ova maketa bit će mi prva, ali i posljednja, pa želim napraviti nešto čime ću biti apsolutno zadovoljan. Zato ide sve polako i planiram utrošiti puno vremena na projektiranje i prikupljanje savjeta od svih vas s iskustvom, a koji ste spremni pomoći. Putnički kolodvor mi izgleda prilično realno, a sad se mučim s teretnim dijelom i onim budućim na donjem kraku makete.

Profile  

PostPosted: 04 Feb 2014, 18:43 

MarioM wrote:
Oštar zavoj uklonjen.

:handgestures-thumbup:

MarioM wrote:
Ova maketa bit će mi prva, ali i posljednja, pa želim napraviti nešto čime ću biti apsolutno zadovoljan. Zato ide sve polako i planiram utrošiti puno vremena na projektiranje i prikupljanje savjeta...

:text-bravo:

U WT-u možeš 100 puta stvari bez problema mijenjati, a u stvarnosti ... :chores-chopwood:

:BULBAR

Profile  

PostPosted: 05 Feb 2014, 20:42 

Da to je puno bolji i pregledniji sadržaj :BULBAR kako to da si povečao samu maketu sa L oblika na U???

Profile  

PostPosted: 05 Feb 2014, 21:37 

Thalis-4341 wrote:
Da to je puno bolji i pregledniji sadržaj :BULBAR kako to da si povečao samu maketu sa L oblika na U???

Zbog problema s prozorima, koje sam sad rješio :chores-chopwood: (ne pitaj kako, jer bilo je građevinskih zahvata, a srećom fasada još nije uređena) prostor je poprilično drugačiji i odmah mi se ukazalo još prostora za maksimalizaciju makete. :dance: Više od ovoga, jamčim, ne može! :naughty:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 116 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour