Pozdrav,
I kod mene se nešto radi...Danas sam odlučio, da promijenim kompletnu rasvjetu prostorije, u kojoj se nalazi maketa. To sam morao uraditi prije svega iz dva razloga. Prvi razlog je bio, da je prijašnje osvetlenje prostorije "potrošilo" dosta struje. To je bilo izvedeno sa 3 komada po 150W halogenskih reflektora (dakle sveokupno 450W!) Ni svetlost zbog tih reflektora nije bila enakomjereno razpodijeljena po čitavoj maketi, naročita sama "boja" svetlosti nije bila ista, jer samu stanicu Ormož osvetluju neonske lampe. Zato sam odlučio, da to "izjednačim" po čitavom prostoru sa neonkama, i ujedno i uštedim nešto na potrošnji struje. Sada če se za osvetlenje, koje je čini mi se sad puno bolje i svuda jednako, potrošiti samo 150W, što je 3 puta manje! Najprije slike same rasvjete...
I evo dvije slike makete sa novom rasvjetom.
Želio bih čuti i Vaše mišljenje u vezi takvog načina osvetlenja. Čini mi se, da če se najbitnija razlika pokazati tek kod fotografiranja i snimanja modela iz blizine ...
L.P.
P.S.
Sve slike su bile napravljene, negdje oko 21.00h, kad je vani več odavna bila tama...
L.P.