Kad neće profesionalci onda ću ja...
Dakle ovako: Svi mi danas imamo bilo kakav digitalni fotić ili vrhunski mobitel koji ima ugrađen foto-aparat.
I ja sam razbijao glavu kako pofotkati model,a da ispadne kao kod našeg Dace. Na početku mi to nije išlo za rukom,ali kasnije sam
i vidio Dacin DSLR fotić s kojim se naši (divljaci) ne mogu mjeriti pa sam shvatio i zašto...
Šala-mala znate da ja bez toga ne funkcioniram
Za uspješnu makro fotografiiju modela nije potrebno imati SLR ili DSLR (polu-profi i profi) fotiće,već jednostavno na svome digitalcu
koji može biti i pra-star imate makro mod.
Prvo što trebate učiniti prije nego počnete fotkati je:
- Foto aparat postaviti na stalak ili na neko drugo mjesto gdije se neće tresti prilikom slikanja. (Ovo ne vrijedi za DSLR jer imaju stabilizator slike)- Uključiti gumb za makro snimak (u obliku cvijeta) dolje slijedi fotka kako to izgleda- Isključiti blic- Prostorija u kojoj fotkate mora biti osvijetljenaOvo je bilo sve u kratkim crtama,a ja se nadam da vam je pomoglo!
Volio bih da nešto pofotkate i postavite ovdije u temu da vidimo kako je ispalo.
Ko se ne prihvati posla i ne pofotka svoje modele zalagat ću se da ga izbace sa foruma
Opet šala,a jesan zeru...