It is currently 29 Nov 2024, 03:42

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: 30 Nov 2012, 07:50 
Site Admin

..ako nije tajna, kolika je dimenzija ove perfektne makete! :think:

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 09:23 

Ove snimke sam gledao mislim pre nego sto sam se pridruzio bilo kakvom forumu .. i nisam imao pojma da si to ti hehehehe!
Evo sad i mogu ovako zvanicno da te pohvalim i kazem ti da sam i ja TAJ koji nabija brojeve pregleda na tubi :lol: iako sam Amerikanac i gledam Americke makete zbog ideja za moju,dosta puta sam pregledao ovu fantaziju od makete!

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 18:13 

zgodno
što gornji vod nije u funkciji

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 18:16 

Obećao sam par o informacija o maketi. Dakle:

Sistem: H0

Veličina: 4,2 x 1.4m što znaći 5,8 m[sup]2[/sup], što je relativno malo za ovaj sustav

Šine: iskljućivo Fleischmann Profi; Roco Geo Line mi izgledaju previše "plastično", Roco Line je nestao.

Ukupna dužina šina: oko 40 metara

Minimalni radijus: 415 mm

Uspon: 2-3%

Početak gradnje: 2000

Kraj izgradnje: Neverending Story.

Broj radnih sati: kod broja 2000 samo preostao bilježiti, u nekom periodu se mi je maketa popela i preko glave, tako da je dve godine uopšte nisam ni pogledao (tilt)

Lokomotiva: cca 80

Vagona: par puta više

Spojke: isključivo Fleischmann Profi jer je inače vrlo teško izvući vozilo ispod voznog voda, osim toga je spojka idealna za ranžiranje.

Stanovništvo: oko 300 primjeraka, imam osjećaj da se u ladicama i kutijama već sami klonirajo, jer još nisu svi na maketi.

Materijal: 70% posto materijala je jeftinih polovnih stvari iz njemačkog e-bay i raznih buvljaka, ostatak sam uradio sam.

Najbolji novi material: Dasmasa, koju su moji dečki upotrebljavali u osnovnoj školi, a meni poslužila za dosta stvari na maketi. Perfektno i jeftino rješenje.

Scena prirode: fabrički samo Silflor i Woodland jer su ipak No1; ostalo žbunje tvorijo grančice bodljikavih žbuna sa plaže na Krku (to izgleda pomalo smiješno kad se ljudi sunčajo na plaži, a ti sa škarama cepaš mediteransko žbunje - ali stabla izgledaju puno bolj nego fabrički modeli.)

Svrha makete: vožnje vlakova u fantazijskom krajoliku, a ne replika prave scene u 1:87 u dužini 365m (što je 4,2 m).

Suština makete: Pokazati trenutke u svakodnevnim događajima kroz život pojedinca u merilu 1:87 (ljubav, varanje, seks, nesreče, radovi…)

Planovi za napred: Kad napravim sve modele slovenačkog voznog parka, počnem sa radom na drugom dijelu makete. Ovaj dio će biti veći (cca 8 m2), a pokrivati če u glavnom željezničke objekte, što znači stara rotunda za parni deo, novi elok depo, ranžirna stanica….

Ostale značajke: Sve zajedno izgleda više kao "multimedijalni happening", jer je puno stvari u pokretu (valjak, mlin, pilana, vozila, ljudi ...), sa dosta micro led rasvjete i ugradjenih sound modula. Dosta zvukova, koje ste čuli na filmu, je integrirano preko sound modula u samu maketo. Ozvučenje je 2 x 25W!

Najveća pogreška: kada moraš popravljati helix na več završenoj maketi, jer se putnički vagoni dužine preko 300 mm automatski odkopčavajo zbog pretjeranog uspona u tunelima.

Najveći bijes: slijedi iz največe pogreške ( 14 dana sam radio novi petnivojski helix izpod makete)

Najbolje rješenje: kad sam shvatio šarm digitala.

Najveće razočaranje: kad detajliraš jedan detalj tjedan dana, ali ga nitko ne primeti

Najveći uspjeh: kad saznaš, da se i drugima maketa dopada.

I to je to!!!

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 18:27 

Kakav opis !!!!
Kakvo iskustvo !!!!
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Mogao bih quote svake rečenice i zapljeskati :)

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 19:25 

hvala Felix!

evo par fotografija:

Attachment:
vintgar1.jpg
vintgar1.jpg [ 259.85 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
ohcet1.jpg
ohcet1.jpg [ 167.49 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
pod20mostom1.jpg
pod20mostom1.jpg [ 124.06 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
ob20kozolcu1.jpg
ob20kozolcu1.jpg [ 188.8 KiB | Viewed 5169 times ]

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 19:37 

Attachment:
cebelar.jpg
cebelar.jpg [ 325.48 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
na20peronu.jpg
na20peronu.jpg [ 360.92 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
grafitarcr.jpg
grafitarcr.jpg [ 207.66 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
svp.jpg
svp.jpg [ 379.88 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
dars.jpg
dars.jpg [ 354.34 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
sct.jpg
sct.jpg [ 246.68 KiB | Viewed 5169 times ]

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 19:45 

bubihž wrote:
zgodno
što gornji vod nije u funkciji

Nije, jer nije potrebno jer je maketa digitalizirana, tako da može svako, ko dodje, samostalno voziti lokomotivu u bilo koj smeri. Ako mu to dozvoli prometnik naravno prugica

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 23:01 

Attachment:
nuja.jpg
nuja.jpg [ 375.52 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
vojeur.jpg
vojeur.jpg [ 223.9 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
ohcet2.jpg
ohcet2.jpg [ 448.94 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
mladost.jpg
mladost.jpg [ 344.66 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
zeja.jpg
zeja.jpg [ 413.41 KiB | Viewed 5169 times ]

Attachment:
muzejec.jpg
muzejec.jpg [ 265.58 KiB | Viewed 5169 times ]

Profile  

PostPosted: 30 Nov 2012, 23:06 

H0 amater wrote:
Obećao sam par o informacija o maketi. Dakle:

Sistem: H0

Veličina: 4,2 x 1.4m što znaći 5,8 m[sup]2[/sup], što je relativno malo za ovaj sustav

Šine: iskljućivo Fleischmann Profi; Roco Geo Line mi izgledaju previše "plastično", Roco Line je nestao.

Ukupna dužina šina: oko 40 metara

Minimalni radijus: 415 mm

Uspon: 2-3%

Početak gradnje: 2000

Kraj izgradnje: Neverending Story.

Broj radnih sati: kod broja 2000 samo preostao bilježiti, u nekom periodu se mi je maketa popela i preko glave, tako da je dve godine uopšte nisam ni pogledao (tilt)

Lokomotiva: cca 80

Vagona: par puta više

Spojke: isključivo Fleischmann Profi jer je inače vrlo teško izvući vozilo ispod voznog voda, osim toga je spojka idealna za ranžiranje.

Stanovništvo: oko 300 primjeraka, imam osjećaj da se u ladicama i kutijama već sami klonirajo, jer još nisu svi na maketi.

Materijal: 70% posto materijala je jeftinih polovnih stvari iz njemačkog e-bay i raznih buvljaka, ostatak sam uradio sam.

Najbolji novi material: Dasmasa, koju su moji dečki upotrebljavali u osnovnoj školi, a meni poslužila za dosta stvari na maketi. Perfektno i jeftino rješenje.

Scena prirode: fabrički samo Silflor i Woodland jer su ipak No1; ostalo žbunje tvorijo grančice bodljikavih žbuna sa plaže na Krku (to izgleda pomalo smiješno kad se ljudi sunčajo na plaži, a ti sa škarama cepaš mediteransko žbunje - ali stabla izgledaju puno bolj nego fabrički modeli.)

Svrha makete: vožnje vlakova u fantazijskom krajoliku, a ne replika prave scene u 1:87 u dužini 365m (što je 4,2 m).

Suština makete: Pokazati trenutke u svakodnevnim događajima kroz život pojedinca u merilu 1:87 (ljubav, varanje, seks, nesreče, radovi…)

Planovi za napred: Kad napravim sve modele slovenačkog voznog parka, počnem sa radom na drugom dijelu makete. Ovaj dio će biti veći (cca 8 m2), a pokrivati če u glavnom željezničke objekte, što znači stara rotunda za parni deo, novi elok depo, ranžirna stanica….

Ostale značajke: Sve zajedno izgleda više kao "multimedijalni happening", jer je puno stvari u pokretu (valjak, mlin, pilana, vozila, ljudi ...), sa dosta micro led rasvjete i ugradjenih sound modula. Dosta zvukova, koje ste čuli na filmu, je integrirano preko sound modula u samu maketo. Ozvučenje je 2 x 25W!

Najveća pogreška: kada moraš popravljati helix na več završenoj maketi, jer se putnički vagoni dužine preko 300 mm automatski odkopčavajo zbog pretjeranog uspona u tunelima.

Najveći bijes: slijedi iz največe pogreške ( 14 dana sam radio novi petnivojski helix izpod makete)

Najbolje rješenje: kad sam shvatio šarm digitala.

Najveće razočaranje: kad detajliraš jedan detalj tjedan dana, ali ga nitko ne primeti

Najveći uspjeh: kad saznaš, da se i drugima maketa dopada.

I to je to!!!

Nije slučajno da sam citirao cijeli post.
Ovo je skraćena biblija željezničkog modelarstva.

Već dugo...dugo... dugo... nisam čitao tako svježe i logične poglede na naš hobi, tako iskrenu ispovijest koja je gola istina,
na bilo kojem forumu.

:clap: :clap: :clap:

:B

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour