Treba je znati, da sam ja sa maketom počeo tamo negdje izmedu 2000 i 2001. Prvo sam nabavio Peco skretnice i tire i htio sam imati vanjske pogone, koji polako preklapajo smer vožnje. Kao u realu. Kad sam jih testirao, skapirao sam, da mi je maketa jednostavno premala za ovakav sustav, jer je vlak prešao stanicu prije nego su kretnice obavile posao.
Pored toga moja maketa ima oko 40 m šina što znači, da je napravljena u tri nivoja. Valjda če se pogoni na skretnicama postaviti baš iznad nižeg nivoja.
Roco je tada baš menjao proizvodnju i uvodio GeoLine. Uzrok je bio sasvim banalan. Prvi vlasnik Roca, koji je išao u "maloru" nije dopustio patenta novoj firmi i zbog toga su morali praviti sistem Geoline, a RocoLine koji je bio izvanredan, je u momentu poskupio, jer je dosta maketara kupovala zalihu. Geoline je bio na početku, nije imao ni flexa tada, a moj najmanji radius je zbog parnjača R 415mm. I činilo mi se, da je imal zvuk visok echo. Ne znam, kako da kažem na hrvatskom, ali nije mi se svidjalo. U glavnom, uzeo sam Fleischmann profi, naravno da sam sve popitural sa penzlom, nisam imao tada još airbrusha a sada je kako je. Prednost Roca pa je sigurno u tome, da možeš sve kablove skriti izpod šina. A kod digitala je najbitnije, da imaš priključak za struju na svaki metar pruge. To inaće nigdje ne piše ali je zakon.