Switch to full style
Post a reply

mrva-N maketa

14 May 2012, 17:23

Evo nakon dugog razmišljanja šta da radim zbog pomanjkanja tračničkog materijala a koji se trenutno nemože nabavit zbog pomanjkanja love,odlučio sam se na smanjenje makete na veličinu 1600 x 800 mm.
Pa stoga pošto znam da ovdje caruje podosta pametnih glavica koji imaju iza sebe podosta ideja,drage volje primam prijedloge za izgled makete.

Koristit ću atlasove N code 80 tračnice al slobodno mogu prijedlozi bit u WT-u glavno da nema zavojnih skretnica.
Od skretnica imam 1 desnu i 6 ljevih ( naravno nemoraju sve bit uključene na maketi ).
Kučica imam hrpu,vollmerovu pilanu sa onim kotačem uronjenim u riječicu,1 stanicu a jedna od ideja mi je imat i dvorac okružen jezerom te nekakav lagani seoski turizam.
Znači po meni bi to bio neki lagano brežuljkasti zagorski kraj.
Sve će bit analogno šta se vožnje tiće.
Pa evo :lol: poštovani kolege ako ko ima zanimljiv prijedlog prihvaćam sa zadovoljstvom inače se bacam na samostalnu izradu prve makete pa kaj bu bu :chores-chopwood:

Re: mrva-N maketa

15 May 2012, 20:05

Bum se ja malo igral u Raily-ju. A koje su ti ostale tracnice, ili ce ostatak bit flexerice ??
Stavi neki popis (sto tocniji) kaj imas. Koje su to skretnice (pitam kako bi mogao biti sto blize stvarnosti)
A onda bumo vidli...ti imas i onaj Bachman set - te tracnice ne mislis upotrijebiti ???

15 May 2012, 20:36

sve će biti atlas N code 80 standardne tračnice bez flexica i standardne skretnice i ja sam u RTS-u poćeo nešto kemijat pa bumo vidli kaj bu ispalo :lol:

16 May 2012, 13:08

ku, ku - evo me Mrvice. Morti nije kaj si htel i kaj si si zamislil ali upotrijebio sam sve skretnice slozio to u tri nivoa, voznje ima ali je mozda malo dosadna. Image

svijetlo plavo - kao neka stanica, sa lozionom / servisnom stanicom = nivo +/- 0. S desne strane idemo na +20mm (crveno) drzimo taj nivo na dionici koja je (ajmo rec) zuta. U nastavku (sivo) spustanje na - 20mm, pa onda opet dizanje na +/- 0mm. E sad, "stanica" morti i nije kaj bi trebala bit ali isto tako priznajem da nemam blage veze kak "amerika" "funkcionira". Svi zavoji su r=245mm (cirka). Voznje ima, i ako vozis s ljeva u desno (ne nego s desna u ljevo) na svaki "industrijski" kolosjek mozes u "rickwertz". Otvori si :obscene-drinkingcheers: pa studiraj a ja idem sad malo "nina-nana"

16 May 2012, 13:41

kak napravite tu shemu?!?!?!

16 May 2012, 13:50

Postoji program koji se zove Win-track, osnovni je besplatan za skidanje. Dole potraži WT stranicu gdje je sve (većina) objašnjeno....

16 May 2012, 14:50

:clap: piccolo posebno si me nadahnuo izvedbom :clap: stanice sa hrpom ljevih skretnica i samo jednom desnom taj dio mi se nikak nije mogao iskristilizirat u mojoj glavi super :text-bravo:

16 May 2012, 16:37

mrva150 wrote::clap: piccolo posebno si me nadahnuo izvedbom :clap: stanice sa hrpom ljevih skretnica i samo jednom desnom taj dio mi se nikak nije mogao iskristilizirat u mojoj glavi super :text-bravo:

...ma bas mi drago da sam barem malo pomogao...mislim sad imas neki "start" a ne svidja li ti se izjasni se pa bumo probali nekaj drugo :greetings-wavegreen: a da, i vodi racuna o tome da "manje je vise"

16 May 2012, 19:56

Munja66 wrote:kak napravite tu shemu?!?!?!

Munja66, pa ak kuzis malo engleskog ovdje ti je jedan jednostavan programcic za planiranje tvoje makete. Kad s vremenom kuzis sve mozda ti i bude dovoljan. Losa strana je ta da u demo primjerku mozes ucrtati samo pedesetak tracnica ili neceg drugog. Probaj, pa vidi - ima toga koliko volis a i nas Carllo ce nam se javiti uskoro sa nekim rijesenjima
http://www.anyrail.com/download_en.html

16 May 2012, 20:18

Vidim da je Piccolo dao interesantno rješenje pogotovo kad ima puno istih skretnica e još da je stavio i nacrt da se može skinut.
Evo dva nacrta na razmatranje dimenzije ne odgovaraju malo su veći ali da barem okvirno vidimo u kom pravcu da nastavimo.

Image
Image
Post a reply