Switch to full style
Post a reply

Munja66-H0

21 May 2012, 10:19

započeo bi maketu H0. novi sam u hobiju pa mi treba pomoč iskusnih.

dimenzije: 260(max 280)x 110
epoha:V, DB, teretni, krači vagoni.
jedan nivo, možda dva ako se uklopi u dimanzije da nebude natrpano.
gornji vod:ne
analog.
istodobno kompozicija na maketi: maximalno dvije.
pružni materijal: e sad, nebi htio ništa jeftino. peco ili možda tillig.

to je to što bi znao navesti kao bitno.

i još neke sitnice meni bitne: kao što rekoh,max dva nivoa ili jedan a da nebude pravilni oval nego da se ubaci koji zavoj na dužem djelu makete, npr. jedan ravni most, u tunelu manji a na vidljivom djelu veči radijusi.na prednjem dužem djelu da nebude uz sam rub nego malo uvučeno. nebi htio da je prenatrpano pogotovo skretnicama.
što se tiče tračnica i cijena tillig mi je nekako najprivlačniji. vidio sam tillig ima skretnica od 16 do 40 € ali nebi stavljao baš najskuplje nego ove krače po 16€.

eto to je to pa ako ima netko kakav prijedlog za maketu... :B

Re: Munja66-H0

21 May 2012, 18:37

Danas je jedan totalno :angry-steamingears: dan. Ubacio sam neku kombinaciju u nacrtu tako da mi se WT srušil jedno najmanje 15X i onda sve na novo.
Tako da je prijedlog brzinski.
Tilig ELITE
1 nivo
260-110.tra
(14.19 KiB) Downloaded 426 times

ako ima netko volje još i staviti sliku ja sad sigurno ne.
:text-imsorry:

21 May 2012, 19:18

evo
Image
Image

22 May 2012, 16:49

Munjevito od Carlla i trpimira ... :D

22 May 2012, 18:23

Kad nešto ne ide onda bolje pustiti, zato je danas bolje i shvatio zašto mi je jučer štekao WT. Tilig + cesta = problem, barem je kod mene tako.
Evo još jednog prijedloga na 2 nivoa i malo većih dimenzija.
280x110.tra
(20.42 KiB) Downloaded 412 times

Image

Image

22 May 2012, 19:17

Ovaj drugi prijedlog je za početnika u svakom slučaju puno teži za izvesti, ali to više nije samo jedan krug i ravna daska- puno je interesantnije! Uz Trpimirovu pomoć, savjete nas na forumu, pregledavanja malo na linkovima te razgovorom u klubu bi se moglo (ali polako i precizno!) i to napraviti!
Ili možda ipak, kao prvu maketu napraviti jednostavnije a jednog dana ići na teže? B:B

25 May 2012, 22:18

1Borna wrote:Ili možda ipak, kao prvu maketu napraviti jednostavnije a jednog dana ići na teže? B:B

mislim da bi to bilo ok za Munju. ali ipak on odlučuje što i kako. ipak je još "friški" pa se malo traži. kad se sebe sjeti prije godinu dana,nisam znao di sam :mrgreen: a ni sad nisam puno pametniji :doh:

29 May 2012, 20:30

munjoz je malo sramežljiv pa moram ja umjesto njega.
1Borna wrote: kao prvu maketu napraviti jednostavnije a jednog dana ići na teže? B:B

potpijujem 1Borna.
sad ja molim Carlla ako može prepravit prvi nacrt ali sa Piko prugom. izbacit one dvije skretnice na gorenjem djelu i stavit jedan dio ravne pruge za čelični most.
ipak je piko lakše nabavit a i tillig mu je dosta skuplji.
ova maketa če mu biti za igru i vježbu a u bliskoj budučnosti ima u planu na tavanu radit nadam se nešto veče. :B

29 May 2012, 20:35

Sad si mu i glasnogovornik :COW_1

29 May 2012, 22:26

Ma ljudi moji trpko je zakon!!! :)) :gun-toot:
Post a reply