Bosphorus wrote:
Mišo, podsjetile su me slike delegacije koja te posjetila... Kako to da nisi povezao ovo malo dvokolosječne pruge koja nedostaje okolo TSO da možeš voooooziti po cijeloj maketi?
To če se povezivati tek nakon završetka i konačne montaže pojedinačnih zgrada TSO...Zašto? Zato, jer se moram mnogo puta popeti na taj dio gdje če biti TSO, pa bi mi onda tračnice smetale i oštetile. Ali bit če to svakako povezano. Ali sad ma neka druga stvar muči. Naime u ovoj temi:
Kretničke poluge sam se raspitivao o tim pokretljivim mehanizmima za skretnice. Pošto ih nisam našao, odlučio sam, da umjesto takvih pravih, stavim samo one kao simulaciju. A mogu se dobiti ovdje:
Es Pečky / Es HO dopńky Sve skretnice sam pripremio za te t.z. simulatore i zaljepio ih na podlogu. A sad se desilo, da mi se baš danas javio g.Berka, i da je opet počeo sa radovima i da mi može napraviti one prave. Da se tako dugo nije javio, razlog je bio obiteljske naravi. Evo njegovog posta:
Hallo Herr Matjaz,
bitte um Entschudigung, ich hatte letztes Jahr schlechte persönliche Situation in meine Familie.
Endlich sind die Weichensignale für Sie vorbereiten, im ANhang schicke ich die Rechnung.
Mit freundlichen Grüssen
Petr BerkaTo je svakako iznenađenje i dobra vijest. Samo meni je malo za...o situaciju.Zašto? Zato, jer sam sve skretnice več pripremio za one simulatore i fiksirao ih na podlogu. A što je najgore, na svim skretnicama sam namontirao takve pomerujuče pragove, koji sad na te njegove mehanizme ne pašu. Sad ne znam, šta da radim? Da opet sve rasturim, povadim skretnice, ponovo promijenim te pragove, to ima POOOOOSLA, i još moguče je da koju skretnicu oštetim...
Uf,uf,
Ništa još nisam odlučio. Moram malo da prestudiram situaciju, kako to najlakše i bezbolno napraviti...
Pitanje za 1.000 000$: Dali se upustiti u tu "avanturu, ili ne? Ajde da čujem vaše mišljenje...
L.P.