Za početak vam predlažem da pogledate svakako na Eisenbahn-Romantik nastavak sa brojem 753! (malo prije sam ga odgledao) Na početku je maketa iz 60-ih godina za koju je čovjek sam radio u Ho tračnice i skretnice (uz sve ostalo naravno) a napravio je i veliku vrtnu željeznicu. Ima još nekoliko zanimljivih priloga....
Prijevoz Brede (JŽ 361 106) u Ilirsku Bistricu imate na Jubitu
Vukla ju je elektra a šlepala se i dizelka uzputno....
Video vožnje parnjače ( sa odličnim zvukom) po (još nedovršenoj maketi) je
a radi se o maketi Treysa koju sam predstavio pod makete HO
Videos vom Teppichbahning ima više lijepih videa vožnji vlakova i FCS-a na jednoj izložbi. Toplo preporučam otići i na početnu stranicu te pogledati što sve čovjek uradi sa FCS-om Ljudi moji, čovjek je smjestio kameru u bus i snimao vožnju busa po cesti, pretjecanje itd
Last edited by 1Borna on 08 May 2012, 18:18, edited 3 times in total.
Jaako zanimljiv filmić na Jubitu je napravljen montažom stvarnosti i makete, tako da izgleda da se čovjek vozi na svojoj lokomotivi ili šeta po maketi /Nadam se da ću se i ja jednog dana tako šetati po svojoj maketi/
Kad smo već kod vilmova ... 3 lokomotive na proputovanju kroz Matulje
Malo pojašnjenje: radi se o moje tri lokomotive koje su svojedobno prvi put bile kod Kapota na probi vožnje (doduše, one često odu u Matulje na probu kočnica/vožnje i vrate se natrag fino razrađene jer Kapo ima uputu da se to ne štedi nego da se ganja kol'ko maketa dopušta).
Ima još ali ovo nije moje! ovo je serijal koji ide ... povremeno na satelitskom njemačkom programu MDR i svaka emisije traje oko pol sata i kompletna je posvećena modelarstvu ...
Nažalost, našao sam samo ovaj kratki film na jutubu ali vjerovatno ima još al' ja nemam živaca tražiti
Upravo je izašao novi raspored programa za 8.mjesec na SWR, NDR itd- za sve ljubitelje velikih i malih vlakića bit će puno reportaža! Pogledajte na link,uključite SAT-tv i uživajte....