Switch to full style
Post a reply

Ode vagon...

01 Aug 2012, 21:03

moželi netko ovo malo pojasniti :DIDNije baš uz modelarstvo ali je uz željeznicu...

Re: Ode vagon...

02 Aug 2012, 06:08

Čitao sam o ovoj probi! Nać ću link, pa ću stavit.
Mislim da se radi o probi kada se topli zrak ostavi na hladnoj temperaturi. Kako se topli zrak polako hladi onda se dogodi nekakva promjena u pritisku i to zgužva vagon. Nisam 100% siguran...

02 Aug 2012, 13:42

Vidi se da je bio spojen sa cijevi prema nekom rezervoaru pretpostavljam....ako su sigurnosni ventili bili zatvoreni mogao je nastati veliki pod-tlak
koji ga je uništio! Međutim s obzirom na brojnu publiku na sigurnoj udaljenosti to se i očekivalo.....i izazvano je namjerno! :DEAD

02 Aug 2012, 14:06

Razlog ovog "drobljenja" je nepropisno pražnjenje! Kako tekućina izlazi stvara se vakuum. Nakon nekog vremena to jednostavno zgužva cisternu.
To se izbjegne sa otvaranjem poklopca da bi zrak ulazio umjesto tekućine...

02 Aug 2012, 16:15

Tako sam i ja mislio da je u pitanju vakuum jer se zguzvala ka unutra.. sve jedno ovo je jako dobra demonstracija sile :DREAD

02 Aug 2012, 22:19

1Borna wrote:Vidi se da je bio spojen sa cijevi prema nekom rezervoaru pretpostavljam....ako su sigurnosni ventili bili zatvoreni mogao je nastati veliki pod-tlak
koji ga je uništio! Međutim s obzirom na brojnu publiku na sigurnoj udaljenosti to se i očekivalo.....i izazvano je namjerno! :DEAD

Upravo tako 1Borna, upravo tako. Osobno sam vidio mnoge cisterne koje su dozivjele istu sudbinu u jednoj kemijskoj industriji. Prazne cisternu a nisu je na vrhu otvorili. I rezultat je bio uvjek isti.

02 Aug 2012, 22:28

Kaj se ne veli implozija B:B

02 Aug 2012, 23:08

klek wrote:Kaj se ne veli implozija B:B

Svi ljudi sve znaju, i meni zvoni ta rijec negdje na dnu tintare :mrgreen:
Post a reply