Post a reply

Re: EU i naš hobi

01 Jul 2013, 17:56

Kapo, ja sam isto poslao mail s upitom zašto poštarina za 2 dekodera iznosi 23 eura, vjerojatno nije do njih nego do DHL-a a to je onda sasvim drugo. Na početku ove teme sam bio prilično naivan misleći da će poštarina biti oko 10 eura kako piše na njihovom webu, sad vidim da su felixove sumnje bile sasvim opravdane.
pozdrav damiru i njegovoj keš dostavi :greetings-wavegreen:

01 Jul 2013, 18:15

BR 218 wrote:Kapo, ja sam isto poslao mail s upitom zašto poštarina za 2 dekodera iznosi 23 eura ...

Dali ste dobili odgovor? Ja ga čekam od 5:50 ujutro! :lol:

01 Jul 2013, 18:30

Dečki smirite se malo...!!Ja sam nekoliko postova unazad napisao:
mmatja wrote:...Nemojte se nadati, da če te to moči odmah koristiti! Kod nekih trgovaca, je u našem slučaju potrajalo čak više od godinu dana, dok ih nismo uverili, da smo mi isto tako punopravni članovi EU...Sve zavisi od pojedinog trgovca...
L.P.

...Ne ide to samo tako na brzaka, kao što ste se Vi to zamislili... Kako god Vi to zamišljate, ali mnogi od trgovaca , možda čak i neznaju gdje je ta "croatia"....Isto je bilo i u našem slučaju... Pa molim lepo, bez uvrede za bilo kakvu povredu u nacionalnom smislu...
L.P.

01 Jul 2013, 19:29

Kapo6011 wrote:Dali ste dobili odgovor? Ja ga čekam od 5:50 ujutro! :lol:

Nažalost nisam ni ja dobio odgovor. Ako stigne stavit ću ga ovdje.

01 Jul 2013, 19:44

A ja se pak već mjesec dana dopisujem s g. Michaelom gazdom Osborn's Models.
Oni naime rade dotavu isključivo RoyalMail-om za vrlo male novce. i to sve štima
No molio sam ga da mi provjeri mogućnost slanja s brzom i osiguranom dostavom 01/07 jedne malo veće količine
i on je raspitao kod tamošnjeg UPS-a sve su znali i rekli mu cijenu za EU.
G. Michael (smo si na Ti :) ) je to sve skalkurirao i sve mu je jasno.
Pošto Osborn's danas ne radi obećali su mi sutra poslati račun i dostavu za tri dana.
Pa javim rezultat.

PS na site-u su i dalje cifre za HR bez VAT-a

04 Jul 2013, 13:16

Na MSL je konačno dostupna poštarina od 9,50€ za Hrvatsku! :dance:

05 Jul 2013, 15:38

jel MSL trgovina ili pošta

05 Jul 2013, 16:44

siky wrote:jel MSL trgovina ili pošta

Modellbahn Shop Lippe

MSL Link

05 Jul 2013, 20:57

i samo još jedno pitanje
dali kod njih ima mogunost naruđbe poštom pa kad roba stigne da se roba plati prilikom podizanja na pošti ili se plača Paypalom

06 Jul 2013, 08:17

mmatja wrote:
felix wrote:Pa zapravo htjedoh da nam kolege iz Slovenje prenesu pokoje iskustvo i tak ...

Se to dogodilo odmah ili je pak trajalo ....?

Nemojte se nadati, da če te to moči odmah koristiti! Kod nekih trgovaca, je u našem slučaju potrajalo čak više od godinu dana, dok ih nismo uverili, da smo mi isto tako punopravni članovi EU...Sve zavisi od pojedinog trgovca...
L.P.

Malo sam ovo provjeravao. i fakat.
kod gotovo svih trgovaca još stoji da je
"Croatia - non-EU members - VAT 0.00"

Zna li netko što bi se zbilo kada bi nam web shop pri plaćanju oduzeo PDV i poslao nam paket?
Kako bi nam dotični PDV naplatili u HR?
Post a reply