Post a reply

Re: EU i naš hobi

06 Jul 2013, 10:14

felix wrote:Malo sam ovo provjeravao. i fakat.
kod gotovo svih trgovaca još stoji da je
"Croatia - non-EU members - VAT 0.00"

Zna li netko što bi se zbilo kada bi nam web shop pri plaćanju oduzeo PDV i poslao nam paket?
Kako bi nam dotični PDV naplatili u HR?

¸
mislim da se pdv razlikuje od države do države tako da ti i oduzmu pdv u web shopu nebi ništa izgubili

06 Jul 2013, 13:22

Je da ...
ali po tome PDV ne bi platili nigdje .... :think:

07 Jul 2013, 09:37

felix wrote:
mmatja wrote:
felix wrote:Pa zapravo htjedoh da nam kolege iz Slovenje prenesu pokoje iskustvo i tak ...

Se to dogodilo odmah ili je pak trajalo ....?

Nemojte se nadati, da če te to moči odmah koristiti! Kod nekih trgovaca, je u našem slučaju potrajalo čak više od godinu dana, dok ih nismo uverili, da smo mi isto tako punopravni članovi EU...Sve zavisi od pojedinog trgovca...
L.P.

Malo sam ovo provjeravao. i fakat.
kod gotovo svih trgovaca još stoji da je
"Croatia - non-EU members - VAT 0.00"

Zna li netko što bi se zbilo kada bi nam web shop pri plaćanju oduzeo PDV i poslao nam paket?
Kako bi nam dotični PDV naplatili u HR?

Postoji samo jedan način provjere. Neka netko naruči pa da vidimo. Moglo bi bit svašta ;)

07 Jul 2013, 09:57

zinzi wrote:Postoji samo jedan način provjere. Neka netko naruči pa da vidimo. Moglo bi bit svašta ;)

Vrlo pragmatično :handgestures-thumbup:

07 Jul 2013, 10:21

Ako UK shop šalje paket izvan EU mora staviti CN 22 carinsku deklaraciju na njega, što znači da bi naši u tom slučaju vjerojatno obračunali i PDV i carinu.
Zar ti nije lakše upozoriti trgovca na problem s VAT-om nego si raditi dodatni trošak?

07 Jul 2013, 10:54

BR 218 wrote:Ako UK shop šalje paket izvan EU mora staviti CN 22 carinsku deklaraciju na njega, što znači da bi naši u tom slučaju vjerojatno obračunali i PDV i carinu.
Zar ti nije lakše upozoriti trgovca na problem s VAT-om nego si raditi dodatni trošak?

To sam i napravio.
poslao sam mail eHattons-u & LDT
i oba od sutra imaju HR u EU memeber kategoriji :)

07 Jul 2013, 13:01

Što ti je felix. Mijenja propise u drugim državama

07 Jul 2013, 13:46

To je najlakši način, obavijestiš ih, evo nas, tu smo, u EU B:B

Kod njih je stvar što im poštarina ne ovisi o članstvu u EU kao što je slučaj s njem.shopovima koji naravno ovise o DHL-u. Možda zato nisu upoznati s promjenom. Čitao sam na forum.hr da i shopovi s odjećom, obućom itd isto još nisu promijenili oduzimanje VAT-a.

Kapo, jesi probao naručiti što s lippea? Ja sam odlučio ostaviti za 8 mjesec.

07 Jul 2013, 15:21

BR 218 wrote: ...

Kapo, jesi probao naručiti što s lippea? Ja sam odlučio ostaviti za 8 mjesec.

Već je na putu! :)

07 Jul 2013, 16:21

Vladimir S. wrote:Što ti je felix. Mijenja propise u drugim državama

A da im je tek Linića poslat' :lol: :lol: :lol:
Post a reply