It is currently 22 Jan 2025, 11:53

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
  Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: 18 Apr 2012, 15:23 

Pozdrav,
evo nisam na čisto dal za svaki program otvarat novu temu pa za sad stavljam opis samo jednog: (a nastavak slijedi kad se izjasnite o prethodnom pitanju)

Dakle počinjemo sa iTrain-om; ovaj program koristim tek odnedavno pa neznam još previše al ukratko:
Programček dođe cca. 100€ (nije malo, trenutno sam na demu) a dal vrijedi te novce, hm; crtanje layouta je relativno jednostavno, konfiguracija adresa (skretnica, signala itd., adrese modula zauzeća..., adrese i svojstva lokomotiva/funkcije, duljina itd. je također jednostavno, također postoji i umjeravanje brzina istih/to je bitno poslije kod automatskog upravljanja)
Dalje, kad ste to sve obavili (meni je trebalo oko 2h za to) onda dolaze na red "rute", e to je malo igrarija, naime, što više ruta zadate, to je više mogućnosti vožnje (1 rutu možete korisiti za više kompozicija, dakle, nema potrebe da za svaku kompoziciju/lokomotivu/ radite posebne rute/npr. napravili ste 10 mogućih ruta koje pridodajete bilo kojim kompozicijama/ja npr. imam 2 kolodvora; glavni i skriveni a rute su;
1. iz glk do sk (bilo koji kolosjek/a možete odrediti i samo određene al to onda ograničava rutu/dobro npr. za "pendelzug")
2. iz sk do glk
3. iz glk do glk (kreće iz glk, napravi krug po trenutno slobodnoj trasi i natrag u glk)
4. iz sk do sk (isto ko i gore)
Sve navede rute postoje x2 (izlazi L i D iz glk odnosno sk)

Jesam li zadovoljan programom, pa, za to je još rano, trenutno imam nekih tehničkih problema, naime, nakon podešavanja blokova i adresa povratnih modula događa se da program blokira iz za sad nepoznatih razloga, obzirom da se to sa drugim programima ne događa (TC, Railware itd) pretpostavljam da je problem u iTrain-u a ne mojoj centrali ali, vidjet ćemo, nastavak slijedi.

I za kraj; isprobal sam i TC kao i Railware te WDP (iako WDP osobno ne preporučam jer je dosta kompleksan i traži jako puno modula zauzeća pruge. (iTrain preporuća 3 kontakta po bloku kao i TC dok ih Railware traži samo 1) no o tome drugi put.

Linka za skidanje programa: iTrain

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 15:24 

Nisam probao ništa osim iTraina na svojoj "probnoj" maketi
Istina je da nisam tako daleko odmakao kao robogovi4
kao računalo koristim Macintosh i sam program mi nije nikada zafrizao

Profile  

PostPosted: 18 Apr 2012, 15:24 

Na stranici Modellbahnsteuerung mit dem PC
možete pronaći dosta toga o upravljanju putem PC-a

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ]