Switch to full style
Post a reply

Volvo F89 riječkog 'Autoprometa'

27 May 2012, 12:48

Još jedna moja prerada, ovaj put je prototip legendarni tegljač Volvo F89 riječke firme "Autopromet".

Ovo je prototip kojeg želim prikazati u 1:87:

Image

Model F89-ke je proizvodio Albedo, iako je i Herpa imala neke prste u tome... Ja sam nabavio ovog:

Image

Oblik kabine i šasija su dosta dobro pogođeni!

Za poluprikolicu sam uzeo Wiking dvoosovinku, kojij sam promijenio kotače, stavio novi "klin" za kopčanje i ofarbao je sivo u lakirerskoj radioni "Damir forumaš d.o.o.". ;) Žutu unutrašnjost kabine smo prefarbali u tamno smeđe.

Image

Image

Evo i kamiona u dijelovima, dijelovi su već pofarbani u RAL 5012 plavu.
Sa dvije vrste felgi na stražnjem mostu pokušao sam prikazati "karel" treću osovinu koja nije pogonska. Nije baš 100% točno, ali ipak je bolje nego u originalu, koji ima pogonske obje stražnje osovine!

Image

Image

Od većih radova, trebalo je maknuti rezervar s desne strane, staviti neki sličniji Autoprometovom na lijevi bok, te zamijeniti prednje felge za Trilex koje mi je nabavio Speed2. Tnx kolega! :thumbs Također sam odrezao dio blatobrana iznad pogonskih kotača.

Brisače i centralni okvir prozora na 'šajbi' sam prošao crnom markerom - izgleda puno realnije.

Image

Image

Image

Image

'Davatelj' rezervara za Volva je jedan Kibrijev DAF 3300.

Image

Re: Volvo F89 riječkog 'Autoprometa'

27 May 2012, 12:48

Onda je trebalo iscrtati logo Autoprometa i poslati ga kolegi Willeu... On ga je dao u bijeli tisak i moglo se pristupiti završavanju modela.

Evo ga prije apliciranja decala...

Image

... i nakon.

Image

Image

I evo gotovog tegljača, s dvije dvoosovinske šlepe, sandučarkom i kontejnerašicom.

Image

Image

Image

Image

27 May 2012, 20:20

..sada fali još RABA ! :mrgreen:

27 May 2012, 21:04

Super za Volva.
A, onda ona: ide raba, i vozi ju baraba :COW_2