Da bi postali vlastite fotografije na ovaj forum potrebno je koristiti jedan od mnogobrojnih servisa za upload fotografija
Ovo je članak na wikipediji sa opisanim karakteristikama i opcijama najpopularnijih pa izaberite si jedan ako ga već nemate
List of photo sharing websitesEvo malog tutorijala kako to ja radim.
Otvorio sam account na
Imageshack-utu je procedura vrlo jednostavna
Kliknete na
Sign Up u gornjem desnom kutu
i ispunite ovaj "formular"
već pri upisivanju podataka server vam potvrđuje jesu li podatci i username valjani
i nakon toga kliknete na sign up ....
ubrzo na email adresu kojom ste se prijavili, dobivate potvrdu da ste se dobro upisali
potrebno je kliknuti na link u mailu koji će vas odvesti na završni korak registracije
i to je to...
Možete uploadati, brisati, administrirati vaše fotke kroz web browser do mile volje
No ima i još malo, po meni, lakši i brži način ...
i predlažem vam slijedeće
nakon što ste se registrirali
kliknite na "Tools" pa zatim na "imageshack uploader"
i skinite mali komad software-a na vaš komp.
kada ga instalirate i pokrenete on izgleda ovako
Logirajte se u samoj aplikaciji (gore desno) sa vašim username-om i passwordom
ako ste ga kojim slučajem do sada već zaboravili, ponovo pogledajte u mail kojim ste se registrirali jedino što trebate nakon toga napraviti je da dovučete željenu fotku ili više njih u ovo veliko lijevo polje
i stisnete upload
Aplikacija će sama postaviti fotke na vaš account
kada se fotke uploadaju otvoriti će vam se slijedeći prozor
plava strelica pokazuje da ako ste uploadali više fotki odjednom klikom ovdje "kružite" među linkovima za svaku pojedinačno
isto tako ima i opcija kopiranja svih linkova odjednom
Klikom na malu ikonicu u Direct link zapravo ste napravili klasičan
copy adrese same fotke
Naravno da vam Imageshack i srodni servisi trebaju samo ako želite staviti u post vlastite fotke
za sve ostale koje se već nalaze negdje u bespućima interneta nije potrebno uploadanje na te servise
potrebno je samo ispravno kopirati adresu same slike
(obično desni miš, pa opcija "copy image address" ili slično
ili otvorite samu sliku u zasebnom prozoru/tabu i copirajte ručno njenu punu adresu)