Prije par godina mladi prijatelj znan kao K 357 krenuo je vrlo ambiciozan projekt kreiranja riječke pruge u Trainzu i to (što je teži način!) radeći "na palentu", radeći po fotografijama i služeći se Google Map-om. Mapa je još uvijek u testnoj fazi jer je prije par dana došao do Karlovca (sa jedne strane) i do Pivke (sa druge strane). Da bi sve bilo malo više razumljivije još ću spomenut da K 357 radi teren, postavlja prugu i kontaktnu mrežu, tek oko pruge stavlja ground texturu i bazno stavlja defaultne objekte po kolodvorima. Moj udio je stavljati (gotovo) realne objekte, stabla, kuće, vozila ... ground texture ... a kako to sve u konačnici izgleda pokazat ću Vam kroz screenove.
Ovako to izgleda između Gomirja i Zvečaja (bijela glista je pruga i vidi se do kuda je došao sa trasom), screen by K 357
moji screenovi, Rijeka
Rijeka, screen by K 357
opet moji screenovi, stajalište Lič
Fužine
Delnice
Napominjem, ovo je tek testna faza i ovo što je postavljeno objekta nije i konačno jer za koji dan trebal bi doć update i "stara" mapa će biti brisana i zamijenjna novom. Koiliko će trebati da se mapa u cijelosti dovrši to nije zahvalno prognozirati jer i traženje objekata dosta oduzima vremena (mada ja imam spremljeno gotovo sve što se trenutno može naći od europskih dodataka na netu {imam cca 1TB dodataka}).
Mislim da sam nabrojao sve što je važno za predstavljanje projekta
P.S.
Nemojte da Vas zavaraju veličine screenova, K 357 ima drugačiji monitor od mene a i moji screenovi su različiti jer dio radim na stolnom računalu a dio na laptopu i samim time su screenovi drugačiji
Kako je mapa još u izradi još nije za dijeljenje!