Zbog male nezgode i polomljene ruke u zglobu šake dobio sam prvo langetu, ali na jednoj fešti mi je jedna starija žena rekla da tražim lagani gips. Kada sam došao kući sjeo ja za komp i Google "lagani gips" kad on kaže "plastićni gips". Na kontroli sam pitao dali se to može staviti, doktor me odmah ko iz
dali bi ja išao na more i kupao se (jer je taj plastićni "gips" vodo otporan). Naravno taj "plastićni gip se plaća, ali s obzirom da je 3-5 puta lakši, a jednake ćvrstoće, riskirao sam 170 kuna za svoju ruku. Kod nas u Slavonskom Brodu sam ga našao u prodavaonici ortopedske opreme po cijeni 50 kn (3 metra dužine i širine 5 cm tvrdi) i 60 kn (3 metra dužine i 5 cm širine elastićni). Nakon ugradnje (zamotano kao zavoj i namoćeno vodom te oblikovano i osušeno nakon 20 minuta) tvrdi zavoj je tvrd kao i pravi gips, ali zato je elastićni dio, elastićan. Oba dijela i tvrdi i elastićni su porozni i zrak, kao i voda prolazi kroz njih.
Sada postavljam pitanje dali je netko radio sa ovom "ekskluzivom" i šta vi mislite o ovome materijalu, dali bi se nešto moglo sa time raditi na našim maketama.
Nemojte me odmah
sa odgovorom pa to je SKUPO, nego gdje bi to mogli iskoristiti.