Zanima me sa čime pokušavaš samljeti spužvu (mlincem za kavu, mixerom)? /neću te tužiti ženi/ Probaj (ali u rukavicama) veći komad spužve polako mrviti/brusiti sa rotacionom žičanom četkom (na bušilici), može se i bez prethodnog bojanja dobiti sitne komadiće spužve (ne moraju svi komadići biti jednake veličine, dapače).
Možda je i mlinac otupio s vremenom (upotrebom)? Ali, već sam jednom napomenuo da je za zimzeleno drveće pogodnija pilovina jer je više igličasta negoli kockice od spužve (koja je pogodnija za listopadno drveće)!
Znam, znam da ste to rekli, probal sam sa pilovinom ali ista prica, i ona je prekrupna pa mi popuni sredinu ko i spuzva, a vrhovi od četke strše bez posipa. Slikati niti necu jer je katastrofalno ispalo. Sad sam natopil jos jednu rundu spuzve, ako sad ne uspije prelazim na listopadno drveče.
Da bi imao posipane samo grane trebalo bi kistom nanijeti ljepilo (ili bezbojni lak) samo na grane pa onda posipati zelenom pilovinom. Prije toga bi dobro bilo cijelo stablo na kratko uroniti u smeđu boju i dobro posušiti!
Probaj ovu metodu.. otvoris konzervu nitro laka i celo drvce potopis u taj lak pa onda posipas posip! Tako sam ja od skoro poceo raditi i sve se pokrije sa posipom.. Joj al nas ti namuci sa tvojim drvcima heheheheheh salim se!