Post a reply

Re: Izrada zimzelenog drveca..

22 May 2012, 18:02

Zanima me sa čime pokušavaš samljeti spužvu (mlincem za kavu, mixerom)? /neću te tužiti ženi/ Probaj (ali u rukavicama) veći komad spužve polako mrviti/brusiti sa rotacionom žičanom četkom (na bušilici), može se i bez prethodnog bojanja dobiti sitne komadiće spužve (ne moraju svi komadići biti jednake veličine, dapače). :B

22 May 2012, 18:07

Mlincem za kavu, ja ionak ne pijem kavu. :D Šalim se, ionak godinama ne melju kavu pa kaj ce im vise.

22 May 2012, 18:14

Možda je i mlinac otupio s vremenom (upotrebom)? Ali, već sam jednom napomenuo da je za zimzeleno drveće pogodnija pilovina jer je više igličasta negoli kockice od spužve (koja je pogodnija za listopadno drveće)! :evil:

22 May 2012, 18:56

Znam, znam da ste to rekli, probal sam sa pilovinom ali ista prica, i ona je prekrupna pa mi popuni sredinu ko i spuzva, a vrhovi od četke strše bez posipa. Slikati niti necu jer je katastrofalno ispalo. Sad sam natopil jos jednu rundu spuzve, ako sad ne uspije prelazim na listopadno drveče.
:B

22 May 2012, 19:11

Da bi imao posipane samo grane trebalo bi kistom nanijeti ljepilo (ili bezbojni lak) samo na grane pa onda posipati zelenom pilovinom. Prije toga bi dobro bilo cijelo stablo na kratko uroniti u smeđu boju i dobro posušiti! :B

22 May 2012, 22:54

Probaj ovu metodu.. otvoris konzervu nitro laka i celo drvce potopis u taj lak pa onda posipas posip! Tako sam ja od skoro poceo raditi i sve se pokrije sa posipom..
Joj al nas ti namuci :doh: sa tvojim drvcima heheheheheh salim se!

23 May 2012, 17:29

Pa tak sam i probal.

23 May 2012, 19:18

Ne znam onda sta te zeza.. ljudi pomagajte :greetings-wavingyellow:

23 May 2012, 19:34

Evo jos problema :twisted: spzva obojana pred 24 sata je jos mekana, boja se posusila ali spuzva je mekana, da probam pomijesati drvofiksa u boju :think:

23 May 2012, 20:58

Ma ti si tu nesto zeznuo sa bojom.. ako je nitro baza to treba da se osusi za pola sata a kamoli za 24h!
Post a reply