Prvo se mislio ukljuciti vec na neku postojecu temu jer nesto slicno postoji. U tim se temama radi o napajanju tracnica ili o napajanju rasvjete.
Moji bi "trafici" mogli proc i u jednoj i u drugoj ali si onda mislim nek budu za sebe pa nek se povezuju. Jucerasnje ciscenje prije nego li su mi trebali doci frendovi otkrilo je da sam bogatiji za jos jedan transformator. Od kuda je taj trafic iscupan pojma nemam. Da sve bude kompliciranije na njemu nema nikakovih podataka - pojma nemam smijem li ga ukljuciti na 220V pa izmjeriti koliko imam na preostale tri zice (zuta, bjela, crvena) koje su kao u jednoj grupi. U drugoj su grupi preostale 4. i 5. obje crne (za te dvije vjerujem da se ukljucuju na 220V a one tri su izlazi. Ipak prije spajanja (da nebi bilo
)
bolje se posavjetovati sa expertima. Mjerio sam malo otpor na tim zicama. Crna i crna mi ne daju nikakovu vrijednost u Ohmima. Istrument je podesen na 2000 Ohma. Bjela i zuta pokazuju vrijednost od 12 Ohma, zuta i crvena 49 Ohma a crvena i bjela 61 Ohm. Nijedna od zica nema kontakt sa masom trafica pa zakljucujem da nema proboja. E sad, kaj je kaj . . . . na fotkici se vidi najbolje kulike je trafic veliki
transformator koji....
...otprilike toliko velik