Switch to full style
Post a reply

Grüezi mitenand! Pozdrav svima! :)

21 Sep 2012, 22:43

evo da se i ja ukrcam na još jedan "vlak" koji beskrajno putuje svijetom modelarstva prugica

par bitnijih crta o meni: imam 36god., rodom sam iz Splita, školovao se i živio neko vrijeme u Njemačkoj, radio par godina u Njemačkoj i Švicarskoj, trenutno živim i radim na relaciji Split - Zürich.

odakle ljubav prema vlakovima?

Vlakovima sam fasciniran otkako sam prohodao. Moj prvi dodir sa željeznicama su bili dočeci i ispraćaji rodbine ljeti na splitskom glavnom kolodvoru.
Stajao sam sa svoje 3 i pol ili 4 godine ispred silne lokomotive 661 (Kennedy) i poput malog kunića drhtao od straha slušajući njen moćni rad motora....vrhunac straha i srce u grlu izazvala bi gromoglasna LESLIE sirena koja bi označila polazak vlaka.... ubacivanje u 2. položaj..pa u 3... itd...
Strah je vrlo brzo prerastao u beskrajnu fascinaciju... već tada sam je počeo sanjati... bilo je to vrijeme kada je na glavnom kolodvoru u Splitu znalo biti više Kennedya i Karavela nego autobusa na autobusnom kolodvoru.... Tamnozelena boja, žute linije, zvuk dizela....opsesija. Ubrzo je svaka rođendanska i božićna želja završavala s nekim Mehanotehnikinim setom :happy-smileyflower: Gomila Mehanotehnika lokomotiva i vagona je protutnjila kroz moje djetinjstvo i na žalost završila kojekuda.... Iz osmoškolskih dana, uspio sam sačuvati jednu Mehanotehnika američku električnu lokomotivu u GG1 "Pennsylvania" koju sam dobio za rođendan od mame, čini mi se u 5. razredu osnovne...

Danas moju kolekciju čini 95% vozni park švicarskih saveznih željeznica SBB, a ostalih 5% čine druge uprave. Odnedavno sam "otpuhao prašinu" i sa prastarog sna da jednom imam i sve najdraže JŽ modele koji su mi ostali urezani od djetinjstva...
Moju kolekciju uglavnom potpisuje Roco, a nađe se ponešto i od firme Märklin, Fleischmann, Lima, itd.

Dječija fascinacija.... i svijet mašte... nenadmašni su osjećaji koje, bez srama, posjedujem i dan danas :angelic-green:

Čim uhvatim malo vremena, predstavit ću i ovdje neke dijelove svoje kolekcije ;)

Re: Grüezi mitenand! Pozdrav svima! :)

21 Sep 2012, 23:01

Kao prvo, :text-welcomeconfetti:

Kao drugo, ovo je stvarno - predstavljanje :o

:clap: :clap: :clap:

Što reći...
Osobno, apsolutno smo na istim "drogama" :lol:
Alpe (Švicarska/Austrija) + EMD (kennedy i karavela) :DROOL

Još ako ćeš nas "zatrpavati" prekrasnim fotkama krajolika i modela,
kao tvoj "sunarodnjak" po upravi Cisalpino, mojoj sreći nema kraja... :DREAMY

Za početak, pronjuškaj malo po forumu da nas upoznaš...

I da, ako ti je Leslie i EMD diesel "u krvi" i ušima, imaš jednu temu o 2063-007 sa zvukom,
pa uživaj!

:B

21 Sep 2012, 23:10

dobro došao :gun-toot:

22 Sep 2012, 07:55

Dobro nam došao :)

22 Sep 2012, 08:33

Spoj mora i alpa - ljubav prema željeznici - poveznica legendarni kenedy - idealna kombinacija! :handgestures-thumbup:
Dobro došao ! :obscene-drinkingcheers:

23 Sep 2012, 20:34

pridruzujem se onima koji su ti zazelili dobrodoslicu. Ostao Ti sa nama do kraja zivota. CH, SBB - tu se nema sta reci vec samo diviti. Poneki mi put zao da se i ja nisam opredjelio za "svicu" B:B

26 Sep 2012, 08:18

i od mene srdacna dobrodoslica :)

26 Sep 2012, 15:43

Dobrodošlica i od mene! Lijepo predstavljanje, detaljno! :handgestures-thumbup:

06 Oct 2012, 20:34

Dobrodošao :greetings-wavegreen:
Post a reply