Switch to full style
Post a reply

Predstavljam se : Fliperi .

17 Dec 2012, 00:18

Bilo bi red da se predstavim s obzirom da sam se javio već tri puta na forumu .
Ja sam Leo Jurin , i volim železnice već dugo , mada sam puno mlađi (i zgodniji) od Kuhte .
Bio sam član kluba prije raketiranja .
Kodno ime : Fliperi ? U ono doba smo se znali zezati : '' ma hebeš ovaj hobi , bilo bi bolje da smo si kupili
flipere ''
Prije 50 godina sam dobio svoj prvi model Roco M113 - legendarni transporter . Železnicu sam si samo mogao gledati otvorenih ustiju - kroz neki izlog u Braunschweigu jer mi starci to nisu mogli priuštiti .
(( Fala Bogu - alaj bi to sada bio stari model )) Možete misliti malog Dalmoša koji je taj zimski raspust prvi put vidio : 1. snijeg 2. vozio se prvi put u pravom vlaku i 3 naposlijetku vidio taj mali vlak u izlogu dućana ...
Virus je ušao , i nikad nije oslabio .
Evo , sad živim na otoku i danas sam vidio ženu za ručak i popodne na kavi . (( dosta ))
Udaljeni smo 4 m - ja sam u sobi za makete .Radim drugu maketu u životu . Nemam vremena niti za pesa niti ženu a bogme ni za forum . Oprostite mi . Volim jugo , volim buru i sve loše vrijeme radi alibija da mogu biti ''tamo'' .
Nisam brz . Pimplav sam , tako da me je jedan od moderatora - onaj sa zelenom vrtnom lokomotivom - prozval picajzlom .Volim detalje i sklad do te mjere da zovem prijatelja agronoma za razmak Buschove kuruze . Volim to i dobar sam u tome . Loš u elektrici i mehanici .
Maketa je smještena u sobi 7 x 3,75 . HO . Polićnog je tipa - 60 cm širine i proteže se duž zidova sobe .
Visoka je 108 cm . Vrlo je jednostavna jednokolosijećna ''pista'' jer sam htio radiuse 80 cm . Ima dva mosta - jedan da si mogu do prozora , a drugi je na ulaznim vratima . Imat će kolodvor i ložionu na 4 m , jedan nizinski dio ( valjda Braunschweig ) i jedan brdski dio .
Mislim da sam Vam ofarbao sliku . Kad me klinci nauće poslat slike - dobiti ćete i to ( sve za šaku Dačinih čvaraka )
PS Onaj model američkog transportera M113 je još uvijek očuvan .

Re: Predstavljam se : Fliperi .

17 Dec 2012, 02:01

Dobro nam dosao, prijatelju stari. Ma da znas samo koliko mi te drago vidjeti medju nama. :B
Znaci furas mi se na "self", nesto sto sam i ja zapoceo pa morao preokrenuti kad ze bolja polovica umjesala.
Zato ti je moj savjet drzi zenu sto dalje od sobe sa vlakovima. A ako te zbog toga bude stavila na neku kuru mrsavljenja i ja cu ti slati cvarke....he he he

17 Dec 2012, 06:54

Pozdrav čoviku sa mora!
Inače kad ljudi koji u unutrašnjosti rade i žive pa nakon toga odu u mirovinu kupe si barku i pentu,
zatim mrižu i izrade si vršu... :lol:
Ovo je prvi slučaj što čujem da je čovik s mora otišao u penziju i radi maketu!! Hajde ljepo je i to znati
da se još jedna maketa osim Željkove rađa tik do mora. :text-bravo: B:B :B D-)

17 Dec 2012, 07:20

Dobro nam došao, a postoje i upute za slike pa navali :)

17 Dec 2012, 07:58

Also....nakon toliko vremena, koji ekspoze! Pic predstavio si se u velikom stilu - pohvala! :lol:
Dobro došao u klub neizljećivih! :BEE-:
A kaj se fotki tiče bumo te naučili, nije to tak komplicirano! :BLACK-:
Damirić - pripremi "ono" sa i bez krilca kada pic predstavi svoju kolekciju! :lol:

17 Dec 2012, 08:02

Daco wrote:Damirić - pripremi "ono" sa i bez krilca kada pic predstavi svoju kolekciju! :lol:

Zar...?? :shock:

17 Dec 2012, 08:11

Damir wrote:
Daco wrote:Damirić - pripremi "ono" sa i bez krilca kada pic predstavi svoju kolekciju! :lol:

Zar...?? :shock:

Budeš se uvjerio... :DROOL

17 Dec 2012, 17:26

Dobro nam došao!!

17 Dec 2012, 22:00

Dobrodošao! Fenomenalno predstavljanje! :)

17 Dec 2012, 22:44

Ovaj prosinac je baš mjesec - iznenađenja... :dance:

Vrhunski modelari nam dolaze jedan za drugim, kao iz školice... :BULBAR

Ako je sve ovo do sada bilo koliko-toliko predvidljivo, ovo je... :o

Ovo nije priča o Moby Dick-u, mada će zvučati tako. Image

Ja sam 30-ak godina u modelarstvu i stalno sam slušao o "jednoj maketi" i "jednom Leu".
Nikad ga nisam vidio, nikad mu maketu nisam vidio.
Niti na slikama...
Onda nas je slučajnost nedavno spojila i vidio sam neke fotke...

Hm daaaa...

Jeste čitali da je bojao stabla kukuruza u H0?
Sada vam je valjda sve jasnije... :whistle:

....

Baš lijepo da je pala odluka da se bar malo izađe iz samozatajnosti :clap:

Dobrodošao!
Post a reply