Switch to full style
Post a reply

chippy

09 Feb 2013, 22:08

Rođen sam u Zagrebu 10.09.1981.godine. Po zanimanju sam strojarski tehničar.
Zašto modeli i maketa željeznice? Još kao klinca, željeznica me je jako zanimala i bio sam ponosan vlasnik Mehanotehnikinog seta koji je s godinama izgubio svoju funkciju. No, želja za modelima i maketama kroz sve te godine stalno je bila prisutna.
U jesen 2008. moja mama je našla spasonosno rješenje. Upoznala me je s gosp. Renatom koji je dugogodišnji član Kluba željezničkih modelara. Nakon kratkog i konstruktivnog razgovora s njim, sve se je počelo odvijati svjetlosnom brzinom.
Od tada sam napravio H0 maketu dimenzija 2500 * 1700 mm pod budnim okom mentora Renata i supervizora Dace. :gun-toot:
Sad par riječi o onome što je na maketi: željeznička stanica s četri prolazna kolosijeka i jednim slijepim kolosijekom; mali grad s infrastrukturom te pripadajući reljef kojim dominira dvorac Falkenstein! Mnogi posjetioci izložbe povodom 40 godina KŽMZ-a u Tehničkom muzeju imali su prilike vidjeti moju prvu maketu.
Bolju sliku će te stvoriti gledajući uskoro slike.
Tehnički podaci: u maketu je ugrađeno cca 26 m Roco line šina,dvije zavoj skretnice i šest skretnica. Upravljanje maketom je digitalno s dva multi mausa.
Komandnu ploču napravio je H0modelar.
Od modela sakupljam pretežno modele Austrijskih željeznica treće i četvrte epohe.

Re: chippy

09 Feb 2013, 22:25

:text-welcomewave:

09 Feb 2013, 22:27

Za ovakvo predstavljanje, mogu samo :clap: :clap: :clap:

Sve je rečeno, osim jednog neobično bitnog detalja!
Čovjeka osobno poznam i pratio sam radove na njegovoj maketi od početka,
pa vam mogu reći da čovjek spada u - umjetnike!

Vidjeti ćete kako radi scenografiju i koji ima osjećaj za detalje... :DROOL

Baš se veselim što si nam se pridružio :obscene-drinkingcheers:

Dobrodošao!

09 Feb 2013, 22:37

M :greetings-wavingyellow:

10 Feb 2013, 10:33

Uz dobrodošlicu nekoliko riječi! :text-welcomeconfetti:
Veseli me da ćeš s nama na forumu djeliti ljepote zajedničkog hobija. Apsolutni si bio favorit na velikoj izložbi i pohvale koje su uslijedile u potpunosti su opravdane.
Prepoznao si se i profilirao u modelarstvu i maketarstvu te dao primjer ostalima kako se može uspjeti! :text-bravo:

10 Feb 2013, 23:38

pozdrav i puno modela ti želim prugica

11 Feb 2013, 22:13

bubihž wrote:pozdrav i puno modela ti želim prugica

Dragi svi Vi hvala Vam na cestitkama dobrodoslice. B:B
Fotke ce biti uskoro i nadam se da ce Vam se svidjeti.Uz pohvale ocekujem i ono nama svima manje drago kritike,ali ako su konstruktivne zasto ne.
Hvala Vam jos jednom i veselim se nasem druzenju uz ovaj jednostavno prugica predivan hobi.
Post a reply