Switch to full style
Post a reply

ŽFBH 212-184

04 May 2012, 10:46

Uistinu ne znam od kada u Bosni voze bivše DB V-100 (kasnije 211), ali znam da je TŽV Gredelj prošle godine dobio narudžbu da neke od njih modernizira. Čim su prve lokomotive napustile Gredeljeve hale i osvanule na Glavnom Kolodvoru, moj mi je dragi prijatelj daco odmah poslao slike i to bez ikakovog komentara. Za meine je to bio znak da bi ovaj doajen među sakupljačima modela, jedan ovakav model rado vidio i u svojoj bogatoj zbirci, pa sam se prerade rado prihvatio. No ne lezi vraže, Fleischmannova V-100, koju sam smatrao idealnim modelom, pokazala se, što se mjerila tiče, kao kompromis nekadašnjih produkcija: nije 1:87, nije ni 1:100, već negdje kao stari Märklin 1:98 !!! Prepraviti bočne stranice, napraviti novu rešetku na onoj strani gdje je u originalu nema, nije bilo teško, ali kod lakiranja i rasporeda boja morao sam i sam napraviti kompromis, jer je kučište za puna 2 mm niže negoli bi bilo u 1:87 (tako bar prema originalnim nacrtima dobivenima u Gredelju). Ipak, ukupni vizualni doživljaj je gotovo identičan : nedostaju još dva bosanska i jedan mađarski vagon i eto ti vlaka za Budimpeštu!

Image

Image

Image

Re: ŽFBH 212-184

04 May 2012, 12:50

Baš je fora! :clap:

Eh, da sam znao pa da je bila na Glavnom, pa da je vidim i čujem uživo.... :cry:

Jedno pitanje.
Imao sam takvu od Fle pa sam je prodao, a sada ih imam od Roca.
Ove od Roca mi se čine nekako -manje. :think:
Kakva je situacija sa točnošću, koja je bliža?

Hvala!

04 May 2012, 12:58

Preporucam ti Roco jer je blizi originalu, tj. u pravom mjerilu.

04 May 2012, 20:50

H0modelar wrote:Baš je fora! :clap:

Eh, da sam znao pa da je bila na Glavnom, pa da je vidim i čujem uživo.... :cry:

Jedno pitanje.
Imao sam takvu od Fle pa sam je prodao, a sada ih imam od Roca.
Ove od Roca mi se čine nekako -manje. :think:
Kakva je situacija sa točnošću, koja je bliža?

Hvala!

Ako dogovorimo "Bihać" moći ćeš je vidjeti i čuti uživo! :dance:

04 May 2012, 21:20

Ako te Bosanska milicija skuži da pripremaš pod kodnim imenom Bihać desant na stanicu dočekat će te kao onomad u Miljevini :violence-ak47: :violence-sniperdark:

04 May 2012, 21:42

1Borna wrote:Ako te Bosanska milicija skuži da pripremaš pod kodnim imenom Bihać desant na stanicu dočekat će te kao onomad u Miljevini :violence-ak47: :violence-sniperdark:

Ogi sine, vrijeme se je ipak promjenilo! :D

04 May 2012, 22:07

@ zelse: Preporucam ti Roco jer je blizi originalu, tj. u pravom mjerilu.

Hvala!
Tako sam nešto i pretpostavljao, no sada sam to i potvrdio... :geek:

@ daco: Ako dogovorimo "Bihać" moći ćeš je vidjeti i čuti uživo! :dance:

To bi bio krasan bonus za zamišljene događaje :pray:
Post a reply