Switch to full style
Post a reply

"Srebrna strijela" II

04 May 2012, 17:13

Željezničarsko maketarstvo i modelarstvo je, po meni, jedna vrsta droge: kad jednom počneš nema prestanka, ali ako i prestaneš zasigurno ćeš se kad-tad vratiti.

Kad sam napravio maketu Samoborčeka, napravio sam i „Srebrnu strijelu“, jednu jedinu, ručno rađeni unikat. Zajedno sa maketom i taj je unikat ostao u Zagrebu, a meine je neprestano gnječila misao o jednoj novoj Strijeli, jednoj koja bi ostala u mojoj vitrini i koja bi tehnički imala nešto bolje karakteristike. Rečeno, učinjeno, ali kad sam već započeo taj novi projekt, odlučio sam se da napravim i kalupe kako bi i neki meni dragi ljudi mogli imati po jedan primjerak. Drugim riječima, odlučio sam se za jednu malu seriju. U ovom momentu su gotove dvije nemotorizirane garniture, od kojih je jedna već prelakirana i ponosno stoji u mojoj vitrini. Za sada nemam namjeru napraviti motorizirani model, ali to je samo jedan mali rutinski zahvat.

Image

Image

Image

Re: "Srebrna strijela" II

04 May 2012, 17:31

:clap: :dance: :violin: Daj nam malo i podataka, o dužinama, podvozju, nacrt?, ima li slika procesa izrade, bojanja, koji bi se motorić za pogonsko postolje dao upotrijebiti..... :o

04 May 2012, 17:47

Previse pitanja, moj Borna. Pogonsko postolje radi firma Halling iz Beca i kosta 78 eura. Ostalo je moja vlastita izrada i puno, puno sati zgrbljenosti iznad glodalice itd., itd..Do sada se nije NITKO osim Halambeka upustio u izradu ovog modela, a i on je to napravio samo jednom i to iz kartona. Nacrt rado objavljujem pa ako netko "zagrize", biti ce mi drago vidjeti konkurentski model.

Image

04 May 2012, 17:51

Dalo bi se ovdije napisati kakva recenzijica o prototipu i modelu ;)
Inače Zelse skidam vam kapu do poda (nema tog smajlića)!
Svaki puta me ugodno iznenadite sa svojim uradcima :clap:

04 May 2012, 20:14

Damir wrote:Dalo bi se ovdije napisati kakva recenzijica o prototipu i modelu ;)
Inače Zelse skidam vam kapu do poda (nema tog smajlića)!
Svaki puta me ugodno iznenadite sa svojim uradcima :clap:

ZES ili Zelse je vrijednost u modelarskom svijetu koja traje i traje... :clap:

04 May 2012, 21:22

Ja bih dodao....kao vino, što starije to bolje! :idea:

05 May 2012, 21:26

Stvarno fenomenalno, pogotovo za sve one koji uz to imaju i sentimentalne vrijednosti... :clap: :clap: :clap:
E da imam takav model, što bih sa guštom rasvjetu, zvuk, motorizaciju... za to radio :drool:

Samo da pitam, to je na TT tračnicama?

05 May 2012, 22:03

Ne, to je H0e tracnica od Tilliga, a i original je na 760 mm. Biti ce 12-og u Zagrebu.

05 May 2012, 22:18

Hvala!

Sada sam vidio da gore na crtežu lijepo piše 760mm :oops:

Jedva čekam to uživo vidjeti... :dance:

17 Nov 2012, 17:25

Dragi naš ZES, želimo ti brzi oporavak i aktivno uključenje u svima nam dragi hobi! D-)

zz zes modeli 120313 dstanicic_0120_resize.jpg
Post a reply