Switch to full style
Post a reply

HŽ 6111 „Mađar“ u TT

10 May 2012, 19:50

Kao što je već poznato, ponovno sam aktivirao moju staru slabost: modele u mjerilu 1:120, odnosno TT mjerilu. Danas sam moj projekt elektromotornog vlaka 6111, popularno zvanog „Mađar“, priveo do prepoznatljivost i namjeravam ga pokazati i na Susretima u Zagrebu. Budući da su mi dostupni samo prozori podjeljeni po sredini, to sam se odlučio za varijantu iz devedesetih kada su pomenuti vlakovi imali još škaraste pantografe.Nedostaju još svjetla, kvačila i blende na pogonskim kotačima, ali za to nema više vremena, pa ću to napraviti poslije Susreta. Za sada prezentiram ono što je gotovo.

Image

Image

Re: HŽ 6111 „Mađar“ u TT

10 May 2012, 19:52

Jako dobro!
Koji je broj Mađara?
Dali imate Mađara u H0? :D
:text-bravo:

10 May 2012, 19:53

Super je!
Tvoja izrada od nule ili prerada nekog modela?

10 May 2012, 21:18

Mislim da bi se za neke modele lokomotiva / vagona koji su zanimljivi većini mogli dogovoriti sa Zelse-om za neku malo-serijsku proizvodnju? Npr barem 5-6 lok i 10 i više istih vagona bi (nadam se) omogućilo prihvatljivu cijenu.... :think:

11 May 2012, 07:16

To je moja izrada od nule na dalje, izuzev prozora i pantografa. Znam da u H0 postoje dva relativno uspješno prerađena modela na osnovi Kleinbahnovog ÖBB 4020 (S-Bahn), ali ti su modeli samo optički slični. Bavim se mišlju da napravim HO model još negdje do Božića i to opet od nule, točno prema nacrtu i parametrima originala. A što se tiče neke male serije, to ovisi o interesu.

11 May 2012, 07:36

zelse wrote:To je moja izrada od nule na dalje, izuzev prozora i pantografa. Znam da u H0 postoje dva relativno uspješno prerađena modela na osnovi Kleinbahnovog ÖBB 4020 (S-Bahn), ali ti su modeli samo optički slični. Bavim se mišlju da napravim HO model još negdje do Božića i to opet od nule, točno prema nacrtu i parametrima originala. A što se tiče neke male serije, to ovisi o interesu.

Naravno da će biti zainteresiranih za tako nešto.

11 May 2012, 10:54

zelse wrote:... A što se tiče neke male serije, to ovisi o interesu.

Za to će uvijek biti interesa jer modela bilo kakve vrste sa područja ex-Yu ima jako jako malo. Mislim na neku veću, uvjetno rečeno, tvorničku seriju. Uglavnom se za većinu modela sve svodi na individualnu preradu nekog postojećeg modela.

U svakom slučaju, podržavam i poštujem bilo čiji trud da se upusti u nešto ovakvo!
Post a reply