Za par dana početi ću pripreme ... najprije izrada nacrta a onda ćemo polako naprijed. Materijal izrade, tradicionalno papir. Onako kako sam ja to zamislio, baza krana će se okretati, kran dizati/spuštati, kuke isto (po mom sudu trebalo bi bez problema teret težine cca 20-25 dag stajati bez da se sve prevrće!) ...
ja sem probal predelat Mehonotehnikinu dizalicu,kod nje je puni kran ,a kod HŽ je rešetkasti,ali kolko znam kaj si do sad postigel ,bude sigurno savršena
vule wrote:... ali kolko znam kaj si do sad postigel ,bude sigurno savršena ...
A neće baš tako točno napravljeno bit al' uvijek nastojim truditi se da bude što bliže originalu. Btw, nacrt je napravljen za sve djelove! Praktički mogu i sad odmah počet rezat ali ipak neću jer moram pripremiti materijal (papir, ljepilo, nabrusit nož ...). Klasično, najprije ću raditi postolja a onda ćemo ono "gore".
... nažalost, ovo neće moć kroz zavoje!!! Po svemu sudeći ovaj model će bit samo za lepo videt u doslovnom smislu! Znam da to u ovoj fazi izgleda dosta sirovo i neobrađeno ali u konačnici sve će doći na svoje, onako kako je i na originalnim vozilima.