Switch to full style
Post a reply

ROCO vagon za čišćenje u TT

19 Apr 2012, 21:35

Kako sam ponovno počeo skupljati TT, te planiram napraviti modularnu maketu od 3 do 4 modula (120 x 60), to se u mojoj novoj zbirci iz tjedna u tjedan povećava broj vozila i šinskog materijala. Jedan od vrlo potrebnih vagona je i Rocov vagon za čišćenje, koji je vrlo sličan našim vagonima tipa Hbis-z., pa sam ga tako i prelakirao.
Image

Rocov original prije skidanja boje

Image

Ovako je izgledalo kad je boja u potpunosti odstranjena

Image

Dijelovi koje je trebalo prelakirati

Image

Već označen i ponovno sastavljen vagon.

Napomena za eventualne kritičare: meni je poznato da je ovaj tip Hbis vagona nešto drugačiji u detaljima od HŽ Hbis-z vagona, ali milije mi je da na nekom slijepom kolosjeku stoji model HŽ vagona, umjesto reklame za Roco.

Re: ROCO vagon za čišćenje u TT

19 Apr 2012, 21:36

GENIJALAC, nema se tu kaj vise reci :D

19 Apr 2012, 21:37

Svaka čast! :o

19 Apr 2012, 21:38

Sličan posal čeka i mene ,svaka čast.

19 Apr 2012, 21:39

i mene...
imaš možda fotke samog procesa skidanja boje?

19 Apr 2012, 21:40

Nazalost fotki sa procesom skidanja boje nemam, ali ja to radim sa industrijskim cistilom SAM koji proizvosi Samson iz Kamnika. To je 100% prirodno sredstvo napravljeno iz ljuski citrusa. Stapic za ciscenje uha namocim u tu cudotvornu tekucinu i premazem preko stranice, pricekam i tada trljam tim komadicem vate i polako skidam boju. Mozda je malo dosadno, mozda traje vise negoli neke kemijske tekucine, ali zasigurno ne nagriza plastiku i ne zagadjuje ni okolinu ni nase disne puteve, vec ugodno i intenzivno mirisi na limun.

19 Apr 2012, 21:42

Fantastično! ;)
Vidim da ću uskoro morat tražit dekale za Hbis (u H0)! :mrgreen:
Post a reply