Switch to full style
Post a reply

Prčkanje po Mehano-vim vagonima

20 Apr 2012, 07:18

Pokušaj preinake bojom iz nečega u nešto :mrgreen: . Jedino sam službeni vagon doista preprepravljao iz putničkog u službeni. Jasno, radi se o Mehano Pullman vagonima. Imao sam u planu napraviti još dva plava ali kako mi je bojanje dosta loše ispalo mislim da ću odustat od te ideje dok ne kupim AB-a.

Službeni s jedne ...
Image

... i druge strane
Image

Ostala dva
Image

Image

Doduše, ovo su dosta "zahvalni" modeli i bez velikog ulaganja mogu se prilično dobro prepraviti u nešto drugo (šrot, vagon infrastrukture ... treba imat samo mašte :mrgreen: )
@Edit@:
Zaboravio sam napisati, one fleke po krovu na prvoj fotki, to je svejža boja i kad se osuši sve će bit jednolično. Ali ako i nebude, ima boje :mrgreen: , ću ga nanovo cjelog obojati ...

Re: Prčkanje po Mehano-vim vagonima

20 Apr 2012, 07:19

TŽV "thomcro" u punom pogonu Image, ovaj put namjerio sam se na kratke pullman vagone :mrgreen: . Ustvari, ovo nije napredak već korak unatrag jer sam od dva vagona dobio jednog (Image) al' nema veze, bit će to jedan lijepi Wl

Nakon rezanja
Image

Image

Sljepljene polovice
Image

U usporedbi sa dugim pullmanom
Image

Krov nije gotov već je samo nataknut da vidim kako izgleda
Image

Još dva čekaju "švasanje" :whistle:
Image

Zeleni je na par mjesta zaljepljen (btw, već je pukao jer to nije bilo trajno ljepljenje) i sve rupe na spoju će biti popunjene i prebrušene. Trenutno o bojanju ne razmišljam ali vrlo vjerovatno da će u tamno plavu.

20 Apr 2012, 07:19

Raspilil sam i plavog ...

Image

Image

20 Apr 2012, 07:20

Dobra ideja od dva (pre)kratka napraviti jedan "normalan"....a mogao bi spojiti i kraće ostatke pa staviti na dvo-osovinsko postolje, pozatvarat neke prozore i vrata i eto ti kratkih poštanskih (ili radnih vagona)... :o

20 Apr 2012, 07:21

1Borna wrote:...a mogao bi spojiti i kraće ostatke ...

Najprije sam ti mislio napisat da su ipak malo previše kratki ali od ta 4 djela mogao bi se dobiti jedan kraći vagon. Pogotovo Infre jer oni su toliko maštoviti u preinakama da uvijek se može naći nešto što će proć i kako model.

U svakom slučaju hvala na ideji!
Post a reply