Evo kako vagon izgleda u punoj dužini ...
Ovo je napravljeno iz tri fotografije i zato se svjetionik ponavlja (ali on i nije bitan u cijeloj ovoj priči). Kliknuti na fotografiju ako želite vidjeti puno veću!
Dakle, monstrum od 24 osovine podjeljene na dva (sa svake strane 12 osovina u 4 postolja), model ukupne dužine od otprilike 70-75 cm. Ono što sam do sada napravio je samo ovo testno postolje ...
Zašto do sada nisam više napravio? Prvo je nedostatak vremena a drugo je taj vagon treba vrlo pažljivo raditi jer on mora prolaziti glat i u zavojima a da ne "iscuri" van niti jedna osovina. I još jedna vrlo bitna stvar, on nesmije previše izlaziti van zavoja, niti u sredini niti na zglobovima. Vrlo vjerovatno da ću najprije morat napraviti "kućice" na osovinama a srednji dio koji nosi transformatore ću morat raditi mock up (mislim da se tako zove kad radiš nešto što ne radiš već je privremeno
... jesam li ga zakomplicir'o
) da vidim kako prolazi zavoje i tek onda za pravo raditi srednji dio vagona. Kad će to bit ... to samo dragi Bog zna! Može biti za mjesec dana a može i za 6 mjeseci, teško je reć jer doslovno sve moram ručno raditi, od postolja pa do nadgrađa. Kosture postoljá imam već pripremljena, samo ih treba izrezat i poljepit al stvar je u sitneži za koju treba grijat stolac jako puno dana i mjeseci. U biti sve se vrti oko problema sa pantografom jednog od Mopeda, kad to riješim odmah idem raditi ovaj vagon.