It is currently 21 Nov 2024, 14:28

All times are UTC + 1 hour

Post new topic Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: HR ZT Uaai-z
PostPosted: 19 Jun 2012, 10:54 

Par fotki koje je snimio Kapo sa probe prolaska kroz zavoje

Image

Image

Image

Profile  

PostPosted: 19 Jun 2012, 12:42 

Fino napreduješ :B

Profile  

PostPosted: 19 Jun 2012, 14:25 

Jelda :mrgreen: ...

Šalu na stranu, sad sam imao malu pauzicu od par dana (mada mi prstići nisu bili besposleni jer radim pantografe za SŽ 342) ali sad kad je vagon opet kući idemo dalje. Idućih dana počet ću "opremat" unutrašnjost "kućica" a prije toga će trebati obojati unutrašnjost. Čim postavim djelove unutrašnjosti uslijediti će zatvaranje (postavljanje plastične, prozirne, folije na prozore) i stavljanje krovova. Potom su na redu sitniji detalji na vanjštini samoga vagona i, kako sam napisao, na jesen bojanje izvana. Dotada će valjda bit kući i AB pa će se lakše bojati.

Eto, posla k'o u priči :mrgreen: a još me čekaju dva "Mopeda" i 4 manevre i jedna žutka koje nikako da se uhvatim raditi jer je dosta komplicirana za raditi kako sam je naumio napraviti (jednim djelom samo djelomično otvorena a drugim gotovo u cijelosti ). Al' to su već neke druge priče za neka druga vremena :BORED , sad je najvažnije dovršiti ovaj vagon.

Profile  

PostPosted: 21 Jun 2012, 13:20 
Site Admin

thomcro wrote:
Jelda :mrgreen: ...

Šalu na stranu, sad sam imao malu pauzicu od par dana (mada mi prstići nisu bili besposleni jer radim pantografe za SŽ 342) ali sad kad je vagon opet kući idemo dalje. Idućih dana počet ću "opremat" unutrašnjost "kućica" a prije toga će trebati obojati unutrašnjost. Čim postavim djelove unutrašnjosti uslijediti će zatvaranje (postavljanje plastične, prozirne, folije na prozore) i stavljanje krovova. Potom su na redu sitniji detalji na vanjštini samoga vagona i, kako sam napisao, na jesen bojanje izvana. Dotada će valjda bit kući i AB pa će se lakše bojati.

Eto, posla k'o u priči :mrgreen: a još me čekaju dva "Mopeda" i 4 manevre i jedna žutka koje nikako da se uhvatim raditi jer je dosta komplicirana za raditi kako sam je naumio napraviti (jednim djelom samo djelomično otvorena a drugim gotovo u cijelosti ). Al' to su već neke druge priče za neka druga vremena :BORED , sad je najvažnije dovršiti ovaj vagon.

..biti ćemo strpljivi i pričekati jesen! D-)

Profile  

PostPosted: 21 Jun 2012, 18:42 

Upravo tako Image, strpljen spašen Image

Profile  

PostPosted: 01 Jul 2012, 17:33 

Nakon kraće pauze evo nastavka. Jučer sam poljepio prozirnu plastiku po prozorima i stavljao "zavjese" (ovdje ću staviti jedan dio utega i zato je to zatvoreno)
Image

danas sam na jednoj manjoj kabini radio propeler hladnjaka ... prva faza
Image

Image

druga faza
Image

treća faza
Image

Kasnije sam pobrusio uglove i ... stavio ograde na ovom djelu ali nisam fotografirao. To će biti za slijedeći nastavak :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07 Jul 2012, 07:27 

Novosti su označene strelicama ...

Image

Image

Image

Image

Malo pojašnjenje: ovo što sam novo napravio nije na obje strane vagona!

Profile  

PostPosted: 27 Nov 2012, 07:49 

I nakon ravno 7 mjeseci izrada vagona je gotova. Vagon se par sati mogao vidjeti na XIV susretima modelara. Ono što je ostalo za napraviti su samo dekali a to će sačekati slijedeću godinu i onda ću zaokružiti cjelinu. Vagon zbog svoje doista neuobičajene dužine (60 cm) nije baš podesan za vozikanje po maketama tako da će "živjeti" samo na izložbenoj polici kod mene doma i eventualno povremeno izlaziti u javnost.

Image

Image

Da, možda još jedna zanimljivost, na susretima sam bez problema mogao prodati vagon jer me nekoliko ljudi pitalo bi li ga prodao ali odgovor je, nažalost, bio Image.

Ovime je jedna lijepa priča dovršena ... B:B

Profile  

PostPosted: 27 Nov 2012, 08:01 

Hvala što si to svepodijelio s nama. Drago mi je da je skoro sve gotovo i čestitam ti :B

Profile  

PostPosted: 27 Nov 2012, 08:13 

Image

Ali to, jasno, nije sve od mene Image jer moj je TŽV prepun! Trenutno je, u raznih fazama, u izradi 9 lokomotiva ali o njima u nekoj drugoj temi kad za to dođe vrijeme Image

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 90 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour