Switch to full style
Post a reply

Molim savjet / ideju

04 Dec 2013, 19:04

Daćin putopis Ozlja mi je dao nove ideje u vezi mog budućeg dvorca .
Rezultate novog uradka se vide u zadnjim postovima Otočne Makete .

Međutim iskrsnuo je jedan mali problem : izrade ''koničnog krova '', koji nadsvođuje jednu od kula .
Napravio sam konus od stirodura , imao velike poteškoće sa spajanjem krajeva , i naknadnim
pikanjem bibber crijepa .

Po meni ovaj krov zaslužuje dvojku , nisam zadovoljan .

Ima li tko kakvu ideju kako napraviti taj konusni krov sa biber crijepom , a da bude nešto bolje od priložene fotke.

unnamed.jpg
unnamed.jpg (160.91 KiB) Viewed 12144 times

Re: Molim savjet / ideju

05 Dec 2013, 09:36

Nemam konkretan prijedlog, meni čak krov na fotki i ne izgleda tako loše,
jedino što mogu predložiti je da, ako nisi zadovoljan, pokušaš sa nekim drugim materijalom.

Ja sve objekte izrađujem u samogradnji, kristio sam i stirodur, ali nisam baš zadovoljan s njim.
U stiroduru ne mogu dovoljno precizno prikazati detalje u N mjerilu i to je osnovni razlog što sam ga
odbacio kao materijal za izradu objekata.

Najviše mi odgovara kombinacija kartona od 1mm i FIMO mase.

FIMO masa je polimerska glina, može se nabaviti u različitim nijansama i različite tvrdoće.
Kod modeliranja je slična plastelinu, a pečenjem 15-20min na 130 stupnjeva postaje čvrsta.
Kad je pečena ima svojstva nekakve krte plastične mase, može se bušiti, malo se teže reže,
može se i farbati.
Od kartona izrežem konstrukciju, na karton zalijepim sloj FIMO mase koji onda izmodeliram.
Jedino treba paziti kod pečenja i hlađenja, jer se tanke plohe FIMA lagano izvitopere, tu treba malo prakse.

Od FIMO mase sam izradio tunelske portale, zidani mostić i sl., budem to poslikao pa ću staviti na forum.

05 Dec 2013, 09:57

Hej -puno hvala , sad sam bio na stranici Chemaco - pa tu ima svašta ....
Vidim i varijantu bez pećenja - znaći , izradim konus od kartona , razlijem masu ,
ugraviram crijep i onda čekam da žena nekam ode ...i u peč !
a slike ? U ove tri sekunde što sam uspio škicnuti - fenomenalne !

05 Dec 2013, 10:52

Igor_A. wrote: ... budem to poslikao pa ću staviti na forum.

To bi bilo zaista odlično :dance:

05 Dec 2013, 21:14

Odličan Igorov savjet! :clap:

Usudio bih se reći, ovako bez probe, da je FIMO rješenje... :clap:
Post a reply