Switch to full style
Post a reply

KŽMZ - Starije izložbe

21 Nov 2013, 09:08

Pomalo backupiram vrijedne stvari sa VHS-a pa evo jedne snimke moga djeda sa izložbe Modelarstvo i maketarstvo iz 1993. u Tehničkom muzeju u Zagrebu:

...i evo jedne snimke za koju ne znam iz koje je godine i gdje je bila izložba pa ako netko zna, neka nam svima kaže:

prugica

Re: KŽMZ - Starije izložbe

21 Nov 2013, 09:38

Odličan video. :clap: :clap: :clap:
Nisam mogao prestati gledati u onu S krivinu.
Znam da je stavljena na "ne sređenom" dijelu, ali tamo se kompozicije tako predivno "pigaju" :DROOL :DROOL :DROOL
Danas ROCO R3 :DIS

21 Nov 2013, 13:30

Odlična (i vrijedna) arhiva
:text-bravo:

21 Nov 2013, 14:33

B:B :B D-)

21 Nov 2013, 18:59

Hvala na snimljenom materijalu! :clap:

21 Nov 2013, 22:22

Svaka čast! :B

:clap: :clap: :clap:

Takav materijal ima izuzetno veliku vrijednost u povijesti kluba.

Nadam se da će to biti prepoznato od vodstva kluba, pa da taj materijal
bude uključen u arhivu ili barem vidljiv negdje na stranicama KŽMZ-a.

06 Jan 2014, 13:24

Evo malo svježih informacija o snimkama sa drugog foruma:

nik @ malezeljeznice.net wrote:Na prvoj snimci se vidi Dacina HŽ 2041 koju sam ja weatherirao a što je spomenuto u temi o weatheringu (i tamošnja slika je sa iste izložbe '93.). Osim toga se vidi i hrpa tada mojih vagona 'u prometu'; francuski 'Y' vagoni kao i talijanski, njemački i švicarski 'X' vagoni (sve Roco' osim švicarskog koji je Jouef). Na snimci sam također i ja, u mjerilu 1:1, ali u verziji iz epohe Va.

Druga snimka je sa 'velike izložbe' u Tehničkom muzeju '89. Na klupskoj prenosnoj (H0/H0e) maketi se već vide svjetlosni signali koje sam ja radio (po JŽ pravilniku). Na snimci se vidi i cijeli vlak tada mojih austrijskih 'E' vagona (KMB, tada tek izašli) kao i hrpa drugih tada također mojih teretnih vagona (pretežno Roco).

06 Jan 2014, 13:44

..Nik-ove informacije su točne! Uskoro više .... :WR
Post a reply