It is currently 25 Sep 2021, 22:08

All times are UTC + 1 hour





Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
  Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 11:36 
Offline
User avatar

Joined: 15 Apr 2012, 12:13
Posts: 1067
Location: ZG
ProgeCad jucer skinut i instaliran. Hm, koliko ja mogu zakljuciti kao neznalica po tom pitanju - to je cisti CAD program. Medjutim malo me razljutio. Oli ja radim nesto krivo oli su sakrivene neke "blamaze" u programu jer malo-malo trazi zatvaranje jer je posrijedi neka grijeska. Usljedio je uobicajeni "uninstall". Program kod kupnje ne dobije se na CD-u vec se skida sa mreze a kad covjek uredno plati dobiva "kljuc" za aktiviranje. Brine me sad - sto ako ga i kupim a on meni opet "progeCAD je naisao na gresku, mora se zatvoriti". To bi me izludilo.
Moram napomenuti koja je nevjerojatna slicnost tog programa i stvarnog Cad programa. Nazalost sve na GB. Alatnih gumbica ko u prici, jednostavno im nema kraja. Dakle brojcile, evo ti malo materijala za razmisljati... pa ako dodjes na nesto pametno - javi

_________________
...na sve mislim i opet pola zaboravim...
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 11:39 
Offline
User avatar

Joined: 13 Apr 2012, 16:18
Posts: 728
Location: Sveta Nedelja
piccolo wrote:
ProgeCad jucer skinut i instaliran. Hm, koliko ja mogu zakljuciti kao neznalica po tom pitanju - to je cisti CAD program. Medjutim malo me razljutio. Oli ja radim nesto krivo oli su sakrivene neke "blamaze" u programu jer malo-malo trazi zatvaranje jer je posrijedi neka grijeska. Usljedio je uobicajeni "uninstall". Program kod kupnje ne dobije se na CD-u vec se skida sa mreze a kad covjek uredno plati dobiva "kljuc" za aktiviranje. Brine me sad - sto ako ga i kupim a on meni opet "progeCAD je naisao na gresku, mora se zatvoriti". To bi me izludilo.
Moram napomenuti koja je nevjerojatna slicnost tog programa i stvarnog Cad programa. Nazalost sve na GB. Alatnih gumbica ko u prici, jednostavno im nema kraja. Dakle brojcile, evo ti malo materijala za razmisljati... pa ako dodjes na nesto pametno - javi


Ajmo ovako:
Lijepo upiši neki tečaj jer te programe nećeš skužiti sam. Ako i skužiš nekaj uvijek ćeš bit frustriran jer ti nekaj ide. Ako ne želiš na tečaj nađi nekoga tko ima dosta strpljenja i znanja pa nek ti pokaže.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 12:12 
Offline
User avatar

Joined: 15 Apr 2012, 12:13
Posts: 1067
Location: ZG
Nemoj mi samo reci da sam ti dosadio. I sam sam svjestan da to necu nikad skuziti, ustvari mozda i hocu ali cu na to potrositi vremena i vremena, a to mi se nece. Otpisujem sve Cad programe ali ima jedan kojim se vec koristim i to jako uspjesno - GoogleSketchUp. Iz tog razloga idem hvatati konce gdje se moze nabaviti full verzija jer ovo sto ja imam a sto se skida sa mreze je samo 30% full verzije. A onaj tko je probao taj zna da je lagan.
CAD-ovi jesu mali gadovi, za koje najmanje treba neki tecaj. Brojcile evo ti moj savjet - mani se CAD-ova i probaj prvo SketchUp

_________________
...na sve mislim i opet pola zaboravim...
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 12:58 
Offline
User avatar

Joined: 13 Apr 2012, 16:18
Posts: 728
Location: Sveta Nedelja
Nije stvar dosade, ali ne vidim smisao poveznice između profesionalnih CAD programa i GoogleSketchUp-a. Još ti je bolje da si uzmeš Microsoft Visio koji je sastavni dio Officea.
Pusti AutoCad. To je prevelik zalogaj za tebe i poslušaj mog imenjaka. Radije se pozabavi Corelom. Za ono što tebi treba je bolji.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 16:32 
Offline
User avatar

Joined: 15 Apr 2012, 12:13
Posts: 1067
Location: ZG
zinzi wrote:
Nije stvar dosade, ali ne vidim smisao poveznice između profesionalnih CAD programa i GoogleSketchUp-a. Još ti je bolje da si uzmeš Microsoft Visio koji je sastavni dio Officea.
Pusti AutoCad. To je prevelik zalogaj za tebe i poslušaj mog imenjaka. Radije se pozabavi Corelom. Za ono što tebi treba je bolji.

Dobro je da nije dosada. Jos je bolje i to sto niti ja (kao dudek po pitanju) ne vidim smisao poveznice izmedju pro`CAD-a i SketchUp-a. Ali ne vidim niti zasto bi meni Corel bio bolji na osnovu onog sto meni "treba". Jubitajlao sam malo pa cu jos veceras okaciti neke linkice da vidite za sta meni treba progr. tipa CAD, Corel, SketchUp ili mozda cak i MSVisio...za kojeg, (istini za volju) prvi puta cujem. Nadam se samo da ce i brojcile potegnuti koju pametnu iz svega ovoga. :handgestures-thumbup:

_________________
...na sve mislim i opet pola zaboravim...
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 19:04 
Offline
User avatar

Joined: 15 Apr 2012, 12:13
Posts: 1067
Location: ZG
...ovo je crtano u Sketch-u. Kuce, parkovi, citav grad je moguce nacrtati u 3D


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hc4TeDuEbfU[/youtube]

_________________
...na sve mislim i opet pola zaboravim...
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 19:18 
Offline
User avatar

Joined: 15 Apr 2012, 12:11
Posts: 396
Location: Obrenovac
Meni treba nesto jednostavno jer ja bih da skiciram neke delove gradjevina koje bih rezao na papiru kad ih isprintam!
Ovaj Sketch mi se cini ok.. Piccolo na velikim smo mukama za sta se odluciti :BORED


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 19:40 
Offline
User avatar

Joined: 13 Apr 2012, 16:18
Posts: 728
Location: Sveta Nedelja
Brojcile wrote:
Meni treba nesto jednostavno jer ja bih da skiciram neke delove gradjevina koje bih rezao na papiru kad ih isprintam!
Ovaj Sketch mi se cini ok.. Piccolo na velikim smo mukama za sta se odluciti :BORED


Pa ti za to treba 3D program?? :DID

Ajde dobro dečki. Zabavljajte se


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 20:31 
Offline
User avatar

Joined: 15 Apr 2012, 12:13
Posts: 1067
Location: ZG
Brojcile wrote:
Meni treba nesto jednostavno jer ja bih da skiciram neke delove gradjevina koje bih rezao na papiru kad ih isprintam!
Ovaj Sketch mi se cini ok.. Piccolo na velikim smo mukama za sta se odluciti :BORED


...za nesto tako ti je dobar i obican "Paint" u MS. Jedino sto je tu gadno nemozes kontrolirati dimenzije. Trebao bi crtati u pikselima pa izmjeriti koliko piksela ti daje neku dimenziju. Sa savjetima i pomaganjima bi mogli nastaviti u PP ili na e-mail, jer smo izgleda dosadili zinziju. Neka nam bog oprosti

_________________
...na sve mislim i opet pola zaboravim...
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: AutoCAD...
PostPosted: 10 Jan 2013, 21:15 
Offline
User avatar

Joined: 13 Apr 2012, 16:18
Posts: 728
Location: Sveta Nedelja
piccolo wrote:
Brojcile wrote:
Meni treba nesto jednostavno jer ja bih da skiciram neke delove gradjevina koje bih rezao na papiru kad ih isprintam!
Ovaj Sketch mi se cini ok.. Piccolo na velikim smo mukama za sta se odluciti :BORED


...za nesto tako ti je dobar i obican "Paint" u MS. Jedino sto je tu gadno nemozes kontrolirati dimenzije. Trebao bi crtati u pikselima pa izmjeriti koliko piksela ti daje neku dimenziju. Sa savjetima i pomaganjima bi mogli nastaviti u PP ili na e-mail, jer smo izgleda dosadili zinziju. Neka nam bog oprosti


Ma neee! Baš me zanimaju ti savjeti. To bi moglo bit dobro


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 27 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum- .